TUMMYTOX blogs.

11 stvarno korisnih stvari koje možeš napokon raditi (a ne uključuju “čitaj knjigu”)

Znamo, znamo, do sada si vidjela barem 34 naslova o samoizolaciji od kada je cijela ova strka počela, i ne nisi zainteresirana za “čitanje svih onih knjiga na tvojoj listi”, a televiziju i serije si gledala i prije nego je došlo do socijalne distance.

A zašto ti svi govore da se naučiš svirati neki instrument, a nitko ti ga ne želi prodati po nekoj normalnoj, malo nižoj cijeni?!

I upravo zato što su i nama dosadili svi ti generički naslovi za aktivnosti koje si ionako mislila raditi, ili nemaš uopće mogućnosti raditi, pripremile smo ti STVARNO KORISNE stvari koje možeš napraviti, koje si možda zaboravila ili izbjegavaš napraviti. 

image

1. Počni koristiti beauty tretman/masku za lice/kit za manikuru koje si kupila odavno 

Znaš onaj osjećaj kada uđeš u trgovinu i vidiš jedan cool proizvod kojeg zapravo ne trebaš, ali mu ne možeš odoljeti i svejedno ga kupiš, a onda zapravo nikad ne nađeš vremena da ga kreneš koristiti jer zbog škole/posla/umora nemaš vremena?  

Danas je taj dan kada ćeš ga izvaditi iz ormarića i zasjati!

2. Napokon možeš popiti 2 litre vode na dan 

Svi znamo da je hidratacija ključna za održavanje zdravog života, ali budimo iskreni, rijetki su oni kojima uspijeva stvarno pratiti unos tekućine tijekom dana.  

Ovih dana je zapravo puno lakše to pratiti. Stavi si bocu ili čašu od pola litre blizu sebe. Možda ćeš morati na nužnik malo češće, ali to samo znači da tijelu pružaš detoksikaciju koja mu treba. 

Kako to još bolje iskoristiti: isprobaj naš Draining Drink od maline! Dnevna doza je 1 litra na dan, zato si već na pola puta kada to popiješ!  

Bonus učinak: Draining Drink uklanja zadržavanje vode, koja se ovih dana dodatno zadržava ako se ne krećemo dovoljno, dulje vremena. Win-win!

3. Operi sve deke, jastuke, prekrivače, zavjese i tepihe

Zašto – zato što to vjerojatno nisi već dugo vremena napravila (ili nikad :)

4. Organiziraj sve dokumente na kompjuteru

Nije nikakva tajna da većina nas ima kaos na desktopu i u dokumentima na kompjuteru. Vrijeme je da učinimo nešto SADA! Pusti si neku muziku, ugodno se smjesti, upali kompjuter i NEMOJ upaliti Netflix! Prvo kreni s čišćenjem desktopa, i onda kreni na ostalo. 

5. Izgradi si mišiće (ako ne kreneš sada, vjerojatno nikad nećeš) 

Jedno je da ti se ne da vježbati kada se navečer vratiš doma umorna, ali zato je nešto sasvim drugo kada to izbjegavaš, a kod kuće si danima. Zato se otresi takvog stava i započni vježbati uz našu pomoć!

Ako ne znaš gdje početi, provjeri naše vježbe za noge, guzu, stomak i ruke:  Otkrij ih ovdje >>

6. Pospremi onu robu na "stolici” (znamo da je imaš!) 

Dobro, priznajemo, organiziranje odjeće je vrlo česti savjet za samoizolaciju. ALI s razlogom – zapravo je to odlična stvar koju možeš učiniti da se ne bi osjećala klaustrofobično, zatvorena u svojoj sobi. Probaj, radi čuda i sigurno ćeš se bolje osjećati! 

7. Pojedi malo sirovog češnjaka za neuništiv imunitet

Ok, ovo možda zvuči malo čudno, ali... češnjak ojačava tvoj imunološki sustav na način koji uopće ne možeš zamisliti.  

Plus, sada se ne moraš niti brinuti za onaj grozan zadah od češnjaka, jer ionako nećeš imati puno ljudi oko sebe!

Ako stvarno, STVARNO ne možeš podnijeti češnjak, postoje naravno i alternative za podizanje imuniteta. Jedna od njih je i naš Immunity paket s dva ukusna čaja i multivitaminskim bombonima. S njim dobiješ iste učinke s puno manje muke.

8. Posavjetuj se s Googlom za nove svježe recepte! 

Ako si već napravila svoju zalihu za mjeseca dana unaprijed, ne moraš sada izlaziti u potrazi za novim uzbudljivim sastojcima. Možeš pronaći odlične, jednostavne recepte za sve što imaš u svom hladnjaku i sada, u ovom trenutku je Google tvoj najbolji prijatelj!

Slobodno provjeri i naše recepte koji ti također mogu pomoći:  Otkrij ih ovdje >>

9. Napadni YouTube tutorijale 

Nemoj dopustiti da ti mozak umre dok skrolaš po društvenim mrežama 24/7. Kažu da je dovoljno samo 20 sati prakse da se naučiš novu vještinu, zato je sad savršeno vrijeme da isprobaš tu teoriju!  

Jedan sat na dan, ili čak manje i u mjesec dana ćeš biti bogatija za jednu novu vještinu!

Prije nego uopće pomisliš na neki izgovor, otvori YouTube i upiši: “something-I’d-love-to-learn tutorial”. Nema na čemu, nova TI puna novih vještina! 

10. Operi prozore (i taj dan možeš preskočiti sklekove) 

Jel ima išta groznije od gledanja vani u sunčan dan kroz prljave prozore. A kroz prozor ćeš sigurno gledati puno ovih dana, zato se pobrini da uživaš u čistom razgledu.

Bonus: to je odlična vježba za tvoja ramena i ruke! Zapravo vježbaš bez da se trudiš.

11. Obriši prašinu na policama koja te muči već 2 tjedna

Ili operi podove. Što god. Samo učini to sada. Ostavi se interneta i razbudi se, ajmo skupa staviti naše živote u red!