TUMMYTOX blogs.

7 znakova koji upozoravaju na mogućnost izgaranja

Svi smo vidjeli hashtagove, motivacijske citate i priče na Instagramu profesionalnih, marljivih žena koje rasturaju 24/7. Ali budimo realni na trenutak. Koncept "hustle kulture" koji veliča neprekidni rad i uspjeh može nas gurnuti prema nedostižnoj ideji savršenstva koja nije onakva kakvu zamišljamo.

7 warning signs you're heading towards burnout

Svi smo spremni prihvatiti određenu količinu stresa u svojoj karijeri iu životu, ali ponekad to može dovesti do toga da zanemarimo ravnotežu između posla i privatnog života, izgubimo iz vida svoje zdravlje i dovede nas do zabrinjavajućeg stanja poznatog kao izgaranje (burnout).

Što je izgaranje? 

Što se događa u tvom tijelu kada se suočiš sa stresnom situacijom? Kortizol, glavni hormon stresa, pokreće promjene u tijelu koje ti pomažu reagirati na stresore. To uključuje stvari poput povećanja razine šećera u krvi i usporavanja "nebitnih" funkcija kako bi bila sigurna da imaš dovoljno energije za rješavanje teške situacije.

Iako ti malo stresa s vremena na vrijeme može dati poticaj koji ti je potreban da bi bila uspješna u svakodnevnom životu i karijeri, stalno povišene razine kortizola su iscrpljujuće za tijelo koje to mora podnijeti. Naposljetku, neprekidni stres može dovesti do izgaranja – stanja potpune mentalne, fizičke i emocionalne iscrpljenosti od kojeg se mnogo teže oporaviti.

Dakle, prije nego što ode predaleko, pogledajmo kako možeš uočiti kada simptomi stresa dosegnu točku kada prelaze u područje simptoma izgaranja!

7 znakova upozorenja na izgaranje koje ne smiješ zanemariti  

1. Stalni umor

Ne na način "ostala sam do kasno budna gledajući Netflix". To je nemilosrdna, sveprisutna iscrpljenost koja prodire u svaki mišić i misao. Čak i nakon prospavane noći ili slobodnog vikenda, probudiš se kao da si istrčala maraton, bez energije za suočavanje s novim danom.

2. Nedostatak motivacije i fokusa 

Stres može promijeniti moždane krugove, otežavajući fokusiranje i odupiranje prekidima. Radni zadaci koje si nekad s lakoćom rješavala sada ti se čine kao noćna mora. Pogreške postaju sve češće, a kvaliteta tvog rada trpi.

3. Promjene raspoloženja

Emocije postaju nepredvidive. U jednom si trenutku na rubu suza zbog manjeg neuspjeha poput prolivene šalice kave; u sljedećem trenutku osjećaš duboku obamrlost, odvojena od svoje okoline i voljenih osoba.

4. Međuljudski problemi

Udaljavaš se od prijatelja, obitelji ili kolega? Za razliku od toga da ti treba samo malo vremena za sebe, preveliko povlačenje u sebe može biti podsvjestan pokušaj da zaštitiš svoje, sve manje, emocionalne rezerve.

5. Ne brineš o sebi

Pad energije i motivacije može poremetiti tvoju tipičnu rutinu brige o sebi. Možda počneš preskakati svoj uobičajeni ritual njege kože prije spavanja, nemaš inspiracije za sastavljanje odjevnih kombinacija i nalaziš bilo kakav izgovor da propustiš one vježbe koje si voljela.

6. Premalo ili previše apetita 

Nekim danima možda nećeš imati apetit, osjećat ćeš kao da je jelo samo naporan zadatak koji trebaš obaviti. Drugim danima utjehu možeš pronaći u brzoj hrani, pretjerivati u uživanju kako bi se lakše nosila s rastućim stresom i emocijama.

7. Fizički znakovi stresa 

Osim mentalnog i emocionalnog dana, tijelo počinje pokazivati znakove protesta. Česte glavobolje, neobjašnjivi bolovi, probavni problemi ili nagle promjene težine mogu postati dio tvog svakodnevnog života.

Savjeti za suzbijanje znakova koji upozoravaju na izgaranje 

Ako ne znaš odakle početi, meditacija ili vježbe disanja mogu ti pomoći pružiti korisne tehnike opuštanja koje možeš koristiti kad god ti je teško.

tehnika disanja za ublažavanje osjećaja stresa

Vježbanje je još jedan sjajan način borbe protiv stresa - čak i ako je to samo kratka šetnja, lagano istezanje, 10-minutni opuštajući tok joge... Svaki mali dio može pomoći u pokretanju hormona sreće i poboljšanju tvog raspoloženja.

Ne zaboravi na odmor! Istuširaj se ili okupaj toplom vodom prije odlaska u krevet kako bi se opustila, izbjegavaj ekrane i umjesto toga čitaj knjigu te unaprijed zapiši svoje brige u svoj dnevnik, time ćeš razbistriti um i napraviti mjesta za mirne snove.

U borbi protiv stresa i izgaranja uz pomoć Cortisol Balance kapsula!

Razumijemo da život može postati užurban. Tu uskače Cortisol Balance i pomaže ti da se izravno nosiš sa stresom.

Kako djeluje? Pa, Cortisol Balance je napravljen od nekih snažnih sastojaka koji smanjuju stres. Ashwagandha pomaže tijelu da se prilagodi stresu, Rhodiola potiče rad mozga, a vitamini B5 i B6 pomažu u smanjenju umora i iscrpljenosti.

Ove male, ali snažne kapsule upravo su ono što trebaš za oslobađanje od stresa. Naruči ih već danas te se s lakoćom i smirenošću suoči sa svijetom.

Zapamti, u redu je napraviti korak unatrag, udahnuti i dati prednost SEBI. Naši proizvodi su tu da te  podrže na svakom koraku!

Proizvodi za vas

PROBIOTIK ZA MRŠAVLJENJE
-13%
Posebna cijena 25,99 EUR(195,83kn) Standardna cijena 29,99 EUR(225,97kn) As low as 17,99 EUR(135,55kn)
Pogledajte proizvod
LJEPOTA
-30%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 39,99 EUR(301,32kn) As low as 23,99 EUR(180,76kn)
Pogledajte proizvod