TUMMYTOX blogs.

Izvan probave: istraživanje manje poznatih prednosti probiotika

Tvoja crijeva su glavni faktor utjecaja na blagostanje, tako što utječe kako se osjećate u cijelom tijelu!

Pogledajmo pobliže što se događa u trbuhu. Crijeva su dom milijunima sićušnih suputnika: bakterija, virusa i gljivica. Zajedno, ovi mikroorganizmi tvore najnevjerojatnije mikrobiomske obitelji koje čine svoju magiju kako bi sve teklo glatko, od probave do mentalnog blagostanja.

Ali što učiniti kada je mikrobiom izbačen iz ravnoteže?

Beyond digestion: exploring the lesser-known benefits of probiotics

U posljednjih nekoliko godina, probiotici, također poznati kao "dobre bakterije", ukrali su pozornost zbog svog fantastičnog utjecaja na zdravlje crijeva, a njihove dobrobiti protežu se daleko izvan same probave.

1. Supermoći imuniteta za svaku djevojku 

Probiotici bi mogli biti savršeno rješenje za jačanje imuniteta ako se često boriš s virusima i infekcijama. Sve je više dokaza da probiotici stupaju u interakciju simunološkim stanicama, njegujući skladan savez s mikroorganizmima crijeva te osnažuje tijelo da se učinkovito bori protiv bolesti.

2. Zdravlje crijeva za sretne misli

Tvoja crijeva i mozak dijele posebnu vezu koja se naziva osovina crijeva i mozga, a ono što utječe na jedno često utječe i na drugo. Kada stres pokuša uništiti tvoj dan, to može donijeti probleme u trbuhu.

S druge strane, gastrointestinalni problemi mogu izazvati nepoželjne osjećaje tjeskobe. Zato njegovanje zdravih crijeva može učiniti čuda za podizanje raspoloženja, poboljšanje kognitivnih funkcija, pa čak i smanjenje stresa i tjeskobe!

3. Božanstvena ravnoteža crijeva za zdravlje vagine

Pozdravi se s problemima koji se ponavljaju kao što su gljivične infekcije, urogenitalni problemi i bakterijska vaginoza!

Istraživanja otkrivaju da su snažni sojevi poput Lactobacillus rhamnosus i Lactobacillus fermentum vrhunska tajna njegovanja skladnog vaginalnog mikrobioma i podizanja intimne dobrobiti na nove visine.

4. Tajna sjajne kože

Sve više dokaza** naglašava da bi korištenje probiotika u različitim oblicima, kao što su dodaci prehrani i lokalni proizvodi, pomoglo u prevenciji i liječenju uobičajenih kožnih problema poput ekcema, akni i suhoće.

Recenzija** iz 2016. također otkriva da bi probiotici mogli biti ključ za usporavanje znakova starenja, štiteći tvoju kožu od oksidativnog stresa i oštećenja od sunca, dok istodobno pojačavaju prirodni sjaj ojačanom zaštitnom barijerom!

5. Čarobna veza između crijeva i mršavljenja

Prijateljske bakterije u crijevima mogu biti od velike pomoći u kontroli težine. Istraživači su otkrili da je prava ravnoteža korisnih bakterija u crijevima ključna za poticanje mršavljenja, osobito kada se radi o borbi protiv dosadne masnoće na trbuhu.

Čini se da su bakterije iz skupine Lactobacillus osobito korisne u ovoj potrazi. Da ne spominjemo da će ti u borbi protiv nadutosti pomoći probiotici koji će ti odmah pomoći da izgledaš mršavije dok nosiš svoje omiljene traperice!

Što treba uzeti u obzir pri kupnji probiotika

Prvo na što treba obratiti pozornost su različiti sojevi korisnih bakterija, od kojih svaki ima svoje zdravstvene dobrobiti. Najčešći saveznici crijeva su bakterije Lactobacillus. Podržavaju probavu i mršavljenje, jačaju imunitet, promiču zdravljekože i vagine, kao i osjećaj tjeskobe.

Vrlo poznate su i bakterije Bifidobacterium koje pomažu u probavi vlakana, reguliraju šećer u krvi, poboljšavaju rad mozga, promiču zdravlje kože i potiču mršavljenje.

Ne smijemo zaboraviti ni probiotičke kvasce, još jednog superjunaka koji podržava opću udobnost crijeva.

Razgovarajmo o još jednom odlučujućem čimbeniku pri odabiru pravog probiotika – stopi preživljavanja probiotičkih kultura. To određuje koliko bakterija može preživjeti teško putovanje kroz probavni trakt i stići u crijeva žive i snažne!

Veća stopa preživljavanja znači bolje šanse za postizanje željenih rezultata i održavanje sretnog, uravnoteženog crijevnog ekosustava.

Kad biraš između proizvoda, pripazi na one koji su testirani u kliničkim studijama i rezultati pokazuju njihovu preživljavanje i učinkovitost.

Koji je probiotik pravi za tebe?

Odabir specijaliziranog probiotika ključan je ako želiš ciljano riješiti određeni problem i brzo postići svoje ciljeve. Linija Tummy Tox Biotics specijalizirana je za ponudu probiotičkih dodataka koji zadovoljavaju osnovne potrebe suvremene žene. Saznaj koji je pravi za vas!

Flatten That Tummy

Patentirani Lactobacillus plantarumIMC 510® nije bilo kakav probiotik; odabrali smo ovaj soj zbog njegove klinički dokazane sposobnosti da podupire mršavljenje!

I pogodi što? Otišli smo korak dalje i obogatili formulu ekstraktom zelenog čaja koji sagorijeva masnoću! Ova snažna kombinacija pomoći će ti postići ciljeve mršavljenja u tren oka.

Ostvari ravan trbuščić iz snova!

Bye-Bye Bloat Drink

Zbog viška vode može se činiti da si se udebljala tijekom nekoliko dana ili tjedana. Kombinacija ibSium®, patentiranog probiotičkog kvasca, i CactiNea™, patentiranog oblika ekstrakta opuncije, pomaže u borbi protiv nadutosti, viška vode i crijevne nelagode te da taj broj na vagi približiš onome što želiš biti.

Da ne spominjemo, izvrstan okus brusnice čini ovaj napitak savršenim dodatkom tvojoj rutini za samonjegu!

Riješi se viška vode!

*Rezultati proizvoda mogu se razlikovati među pojedincima i mogu se razlikovati od onih opisanih na web stranici.

**Izvori:  

Omar, J. M., Chan, Y.-M., Jones, M. L., Prakash, S., & Jones, P. J. H. (2012, October 9). Lactobacillus fermentum and lactobacillus amylovorus as probiotics alter body adiposity and gut microflora in healthy persons. Journal of Functional Foods. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464612001399 

Roudsari MR, Karimi R, Sohrabvandi S, Mortazavian AM. Health effects of probiotics on the skin. Crit Rev Food Sci Nutr. 2015;55(9):1219-40. doi: 10.1080/10408398.2012.680078. PMID: 24364369. 

Sharma, D., Kober, M.-M., & Bowe, W. P. (n.d.). Anti-aging effects of probiotics. JDDonline. https://jddonline.com/articles/anti-aging-effects-of-probiotics-S1545961616P0009X/ 

Probiotics may help boost mood and cognitive function. Harvard Health. (2019, June 8). https://www.health.harvard.edu/mind-and-mood/probiotics-may-help-boost-mood-and-cognitive-function

Proizvodi za vas

TOPIOC MASNOĆE
-50%
Posebna cijena 24,99 EUR Standardna cijena 49,98 EUR
Pogledajte proizvod
MRŠAVLJENJE
-50%
Posebna cijena 25,99 EUR Standardna cijena 51,99 EUR
Pogledajte proizvod