TUMMYTOX blogs.

Jednostavno do vitke linije - hodanjem

Hej draga, da li si se našla u nedoumici kako se pripremiti za ljeto? Zimi se bliži kraj, a ti još uvijek nisi skupila snage za intenzivne treninge (trčanje, teretana) ili ti se možda čine teretane preskupe i radije bi taj novac na nešto drugo potrošila…

Mi imamo savršeno jednostavno i potpuno besplatno rješenje! Hodanje :) provjeri više u nastavku…  

image

Iako je hodanje postalo veoma popularno među ljudima koji žele smršaviti, ipak mnogo ljudi još uvijek ne zna da hodanje može biti puno učinkovitije od trčanja, ako se želimo riješiti viška kilograma.

Može li hodanje zbilja biti vježba?


Da, naravno! Hodanje se smatra malom do umjerenom aktivnošću – sve ovisi koliko si se voljna potruditi. Ovakav način vježbanja je zapravo idealan za topljenje masnoća, jer ljudsko tijelo koristi veći postotak masnoće ako nije preforsirano.  

To je zapravo jednostavna vježba i nije preopterećujuća za zglobove, zato ju možeš izvoditi baš svaki dan bez da potrošiš lipe, nećeš imati jake upale mišića, a učinak će biti isti!

Ako prohodaš 10.000 koraka dnevno otopit ćeš oko 3.500 kcal na tjedan, što je jednako 0,2 kilograma masnoća.  Što znači da samo hodanjem možeš u 2 tjedna izgubiti skoro pola kilogram masnoće, što je jednostavno savršeno!

10.000 koraka / dan = - 3.500 kcal / tjedan = - ½ kg /2 tjedna 

Koliko je zapravo 10.000 koraka?


10.000 koraka je otprilike 1 sat šetnje, ali naravno ovisi o tvojoj kondiciji, koliko brzo hodaš, po kakvoj površini te koliko brdovitoj itd.

Naravno nitko neće brojati svaki korak kojeg napravi, ali hvala bogu na današnjoj tehnologiji da to učini za nas! Ako želiš znati koliko si koraka napravila i dali trebaš pojačati, ove stvarčice ti mogu u tome pomoći.

Najbolji način za mjerenje koraka u danu: 

  • Pedometar / brojač koraka
  • Pametni telefon
  • Pametni sat
  • Activity trackers / uređaj za praćenja aktivnosti

Hodanje za kondiciju i hodanje za snagu


Kada se radi o hodanju najbolje je kombinirati hodanje za povećanje kondicije i ono za povećanje snage. Što to točno znači?

U slučaju kondicije usredotočujemo se na duge šetnje (recimo šetnja u parku, uz obalu), u slučaju snage pa na što brže hodanje i što zahtjevnije terene (recimo šetnja u brdovitim ili gorskim predjelima).  

Ukratko, najbolje je kombinirati brzo hodanje s dugim šetnjama.

Brzo hodanje: Kratka šetnja ali s tempom koji ubrzava ritam srca do te mjere da ne možeš pričati za vrijeme aktivnosti.

Sporo hodanje: duge opuštajuće šetnje manjeg intenziteta.

Kako započeti?


Pa zapravo sve ovisi o tebi. Predlažemo ti da napraviš jednostavan test… probaj napraviti 10.000 koraka u komadu.

Nikako ne ide 10.000 u komadu?


Ako ne možeš napraviti 10.000 koraka odjednom (čak i kada ideš jako polako) samo se usredotoči na kondiciju i polako povećavaj broj koraka svaki dan. Ako te počnu jako boljeti koljena i mišići, možeš preskočiti trening 1 dan u tjednu. Kada dosegneš 10.000, prijeđi na sljedeću fazu.  

10.000 je savršeno za tebe


Ako ti 10.000 koraka ne predstavlja problem, napravi si naviku i započni hodati svaki dan: 10 minuta sporo, 5 minuta što brže možeš i završi umjerenom brzinom. Kada stvoriš kondiciju, dodaj te intervale ubrzavanja svakih 10 minuta.

10.000 je mačiji kašalj za tebe


Ako ti 10.000 koraka zvuči smiješno, čak i s 5 minutnim brzim hodanjem u intervalima, slobodno započni s 15.000 koraka na dan.

Prvo se usredotoči na kondiciju, a onda kada dosegneš svoj cilj, polako uvedi i intervale za snagu: 5 minutno brzo hodanje svakih 10 minuta. Ako ti ne predstavlja problem, pokušaj par interval odraditi uzbrdo.

image

Kako udvostručiti proces mršavljenja?


Ako ti je cilj dovesti se u top formu do ljeta, moraš vrlo ozbiljno shvatiti svoje treninge hodanja. Ali najbolje od svega da će ti to s vremenom postati neizostavan dio života. I tada ne samo da ćeš izgledati TOP, nego ćeš se i odlično osjećati, biti zdravija i puna energije.

Evo par savjeta kako najbolje iskoristiti hodanje, a tebi prepuštamo kako ćeš to odraditi: 

  1. Započni dan hodanjem: Vježbanje na prazan želudac je najbolje za topljenje masnoća. 60-90 minuta hodanja odmah rano ujutro je najbolja stvar ako se brzo želiš riješiti viška kilograma.
  2. Kada nemaš vremena, hodaj što brže možeš: Time ćeš si povećati snagu i topiti puno više kalorija nego kod dugih šetnja.
  3. Ubaci malo trčanja u tvoje šetnje: Čak i ako je za samo 5 ili 10 minuta, to će također potaknuti topljenje više kalorija dok treniraš. 
  4. Hodaj uzbrdo: Hodanje uzbrdo povećava snagu drugih mišića, za razliku od hodanja po ravnom. Ako ovo redovito prakticiraš, pomoći će ti da oblikuješ bomba stražnjicu ;) 
  5. Kombiniraj šetnje s aktivnim životom: Kada govorimo o mršavljenju, svaka aktivnost je itekako važna. Naravno da su odlazak u teretanu ili vježbanje kod kuće odličan izbor, ali čak i čišćenje po kući ili penjanje stepenicama umjesto da ideš liftom, šetnja s prijateljicom umjesto kave ili čučnjevi dok gledaš televiziju su super dodatak tvojim dnevnim aktivnostima. 
  6. Uživaj u tome: Šetnja nije samo trening. Zbog ugodnog i ponavljajućeg kretanja, ona spada u vrstu meditacije i odlična je za uklanjanje stresa. A ako smanjiš razinu stresa to će ti pomoći da se još prije riješiš velikog trbuščića i spriječiš nakupljanje masnoća na području trbuha.  
  7. Uzmi Fat Burner prije odlaska u šetnju: Fat Burner sadrži L-carnitin koji najbolje djeluje kod sporijih ili umjerenih vježbi. Pomaže tvom tijelu da troši više masnoće i istovremeno ih koristi za energiju. Što možeš bolje poželjeti!

Znači da ćeš uz pomoć Fat Burnera imati više energije, moći ćeš brže i više hodati, a istovremeno udvostručiti topljenje masnoća. Najbolja dobitna kombinacija koju možeš poželjeti!

Proizvodi za vas

BRZI REZULTATI
-55%
Posebna cijena 34,99 EUR(263,65kn) Standardna cijena 77,99 EUR(587,65kn)
Pogledajte proizvod