image

TUMMYTOX blogs.

6 savjeta za njegu kose tijekom ljeta (s idejama za frizure!)

Ljeto je napokon tu, a s njim i beskonačni dani pod suncem! Trenutno si vjerojatno na plaži, ležiš pod suncobranom. Namazala si kožu kremom za sunčanje, zaštitila oči fancy sunčanim naočalama i sada samo upijaš sunce. Ali što je s tvojom bujnom kosom? Užareno sunce, jaka vrućina, klor u bazenima, morska voda i suhi zrak mogu ozbiljno oštetiti tvoju kosu i vlasište!

6 summer hair care tips

Bilo da već osjećaš lomljenje i ispadanje kose ili pokušavaš zadržati taj zdravi sjaj, njega kose tijekom ljeta je neophodna! Nastavi čitati kako bi otkrila tajnu održavanja besprijekornih, zapanjujućih pramenova tijekom ljeta!

Cijena sunčanja

Dok si vani i uživaš u sunčanom danu na moru, tvoja kosa trpi više štete nego što si vjerojatno toga svjesna. Te jake sunčeve zrake mogu ukloniti vlagu i oslabiti strukturu kose, ostavljajući tvoje pramenove suhima, lomljivima i sklonima pucanju. Osim toga, UV zrake mogu oštetiti tvoje vlasište, uzrokujući gubitak kose tijekom vremena!

Ali sunce nije tvoj jedini problem. Možda si primijetila da ti je kosa nakon kupanja u bazenu ili moru gruba i bez sjaja. To je zato što slana voda i klor iz bazena mogu utjecati na prirodna ulja tvoje kose.

Ako želiš svoju kosu održati zdravom i dugom, moraš unaprijediti svoju igru njege kose tijekom ljeta! Na taj način možeš izbjeći uklanjanje velike količine kose u jesenskim mjesecima.

Šest dobrih navika za početak njegovanja kose ovog ljeta 

Iako ne možeš kontrolirati vremenske prilike, zapravo možeš preispitati svoju trenutnu rutinu njege kose. Možda već radiš neke pogreške koje sprječavaju rast kose i tvoju kosu polako pretvaraju u nered.

Korištenje pegli za kosu i sušenje kose običnim ručnikom je veliki NE tijekom ljeta jer oni čine tvoju kosu lomljivom i sklonom pucanju vrhova. Još jedna pogreška je nošenje uskih repova i punđi. Oni mogu jako opteretiti vlasište i pramenove kose, što dovodi do lomljenja, pa čak i gubitka kose.

1. Održavaj kosu vlažnom 

Daj prednost regeneraciji svoje kose! Proizvodi poput regeneratora koji se ne ispiraju, ulja i zaštitnih sprejeva pomoći će zadržati vlagu i učiniti tvoju kosu mekom i sjajnom. Stavi maramu ili šešir kako bi dodatno spriječila sunce da isuši tvoje pramene. Ovo također pomaže u očuvanju živosti tvoje boje kose!

2. Počni sušiti kosu na zraku

Odmori svoju kosu od toplotnih uređaja za oblikovanje frizure i sušila za kosu i ostavi je da se osuši na zraku kad god je to moguće. To ne samo da minimalizira štetu od topline, već tvojem stilu dodaje dašak prirodne ljepote bez napora.

3. Odbaci grubi ručnik

Zamijeni uobičajeni ručnik nježnim ručnikom od mikrovlakana kada sušiš kosu. Ručnici od mikrovlakana dizajnirani su za učinkovito upijanje vlage bez izazivanja trenja ili oštećenja kutikule kose. To će spriječiti kovrčanje i lomljenje, ostavljajući tvoju kosu zdravijom i glatkom.

4. Poboljšaj svoj ljepotni san

Nadogradi svoje pamučne jastučnice svilenim ili satenskim. Ove luksuzne tkanine pomažu tvojoj kosi zadržati vlagu od proizvoda za kosu i prirodnih ulja, smanjujući trenje koje može dovesti do petljanja, kovrčanja i lomljenja. Na ovaj jednostavan način probudit ćeš se s mekšom i sjajnijom kosom!

5. Slatke i opuštene frizure

Što se tiče frizura, odluči se za one koje ne navlače kosu ili tjeme. Iako su niski konjski rep ili korištenje kopče za kosu izvrsni zaštitni stilovi kada ti ponestaje vremena, ove 3 frizure će tvoju kosu zaštititi, skloniti s lica i učinit će da izgledaš zapanjujuće!

  • Neurednapunđa: okreni glavu prema dolje i skupi kosu u visoki rep na tjemenu. Uvrni kosu dok ne napraviš punđu i pričvrsti je gumicom. Razdvoji punđu radi manje napetosti.
  • Pletena punđa: skupi svu kosu i ispleti pletenice kao inače. Sada zamotaj pletenicu na dnu glave i učvrstite je ukosnicama.
  • Izvučena nizozemska pletenica: započni na tjemenu i podijeli kosu u 3 pramena. Prekriži desni pramen ispod srednjeg i ponovi s lijevim pramenom. Sada skupi mali dio kose sa strane i dodaj ga pramenu prije nego što ga prekrižiš ispod. Postupno ugradi svu kosu sa strane. Učvrsti je i nježno razdvoji pletenicu kako bi smanjila napetost i stvorila dodatni volumen

Zdrava kosa počinje iznutra

Lako te privuku čudotvorni proizvodi za njegu kose čim primijetiš oštećenje kose. Iako oni svakako mogu ponuditi neke prednosti, ključno je prepoznati da pravo zdravlje kose nadilazi površne tretmane. Nijedan dubinski regenerator neće popraviti slabu kosu!

Bilo da se nosiš s prekomjernim gubitkom i lomljenjem kose ili samo želiš pustiti šiške zbog koji ti je žao da si ih odsjekla, moraš razmisliti o prehrani. Točnije, dodaci za kosu s vitalnim hranjivim tvarima za jačanje tvoje lomljive kose.

Ako si netko tko ne može živjeti bez toplinskog stiliziranja ili bojanja kose, ali želiš izbjeći lomljenje, razmisli o tome da se počastiš gumenim Hair Care bombonima za njegu kose. Prepuni visoke doze vitamina ljepote biotina i 12 drugih bitnih nutrijenata, ojačat će tvoju kosu i održati je zdravom.

Ako je rast kose ono što tražiš, Double Hair ti može pomoći. Sa svojim trostrukim djelovanjem i 10 sastojaka koji obnavljaju kosu, potiče rast kose, smanjuje gubitak kose i poboljšava gustoću kose. Za dužu i bujniju kosu!

Zajedno, Double Hair i Hair Care bomboni stvaraju nenadmašan duo koji hrani, jača i pomaže tvojoj kosi da bude duga i zdrava. Dodavanjem ovog nutricionističkog koraka u svoju rutinu njege kose, možeš očekivati da će sitne dlačice (baby hair) rasti duž tvoje kose tako brzo već u roku od 30* dana!

Zapamti, rast kose je postupan proces. Budi strpljiva i dosljedna svojoj rutini i uskoro ćeš uživati u fantastičnim pramenovima koje si oduvijek željela!

*Rezultati proizvoda mogu se razlikovati od osobe do osobe i mogu se razlikovati od onih opisanih na web stranici. Naši proizvodi nisu namijenjeni prevenciji, liječenju ili tretiranju bilo koje bolesti ili ozbiljnih stanja. Važno je održavati uravnoteženu prehranu i zdrav način života.

Proizvodi za vas

LJEPOTA / ZDRAVLJE
-35%
Posebna cijena 14,99 EUR(112,95kn) Standardna cijena 22,99 EUR(173,23kn) As low as 12,99 EUR(97,88kn)
Pogledajte proizvod
LJEPOTA
-30%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 39,99 EUR(301,32kn) As low as 23,99 EUR(180,76kn)
Pogledajte proizvod