TUMMYTOX blogs.

Čak i stres ti stoji na putu do ravnog trbuščića

Kad si si zadnji put uzela minutu samo za sebe? Ne znaš odgovor? Pogrešno.

image

U životu neprestano radimo stvari zbog kojih se osjećamo bolje i zbog kojih smo na kraju krajeva bolji. Ponekad to postignemo redovitom tjelovježbom ili kada pijemo detox čajeve, ponekad kada okinemo selfie ili se vratimo iz shoppinga sa novim skinny jeans hlačama.

Poanta te priče je da se to kako se osjećamo odražava i na vanjski izgled, a u tom slučaju je stres naš najveći neprijatelj. Ne utječe isto na svakoga, ali nam vrlo često uzrokuje osjećaj nadutosti i „bljak“ osjećaj u tijelu.

Veoma je bitno da razumijemo zašto su naši trbuščići naduti kada smo pod stresom. Našu probavu djelomično kontrolira i dio živčanog sustava. Kada je stresa previše, naše tijelo počinje skupljati kiseline i vodu, što vodi do trbušnih grčeva i nadutosti.

Duboko udahni i pročitaj što možeš napraviti kako ti stres ne bi više bio prepreka.

1. Čuda prirode

Razni detox čajevi, kao na primjer naš Daily Kick & Sleep Tight Tea, koji su sastavljeni iz 100 % prirodnih sastojaka te umiruju, izoštravaju tvoja osjetila, smanjuju nadutost te čiste tvoje tijelo kako bi te pripremili na novi dan bez stresa. 

2. Kreći se

Barem 10-15 minuta kretanja na dan je veoma učinkovito sredstvo u borbi protiv stresa. Nemaš vremena? To nije izgovor. Uvijek se možeš popeti stepenicama umjesto da ideš dizalom, ili otići pješke ili biciklom na posao. Tjelesna aktivnost će te umiriiti, dati ti više energije...i smanjiti tvoj trbuščić!

3. Razmazi se

Možda ćeš zbog tog savjeta posegnuti duboko u džep. Ne treba pretjeravati, no mi mislimo da se ponekad treba razmaziti. Zašto? Jer to radiš isključivo samo za sebe. Jer ćeš se tada osjećati super, kada prošetaš ulicom u novim trapericama. Kada kažeš stresu i „bljak“ osjećaju u trbuhu zbogom! 

Misliš da su naši svjeti prejednostavni? Uvjeri se sama. I zapamti, umiri svoje misli prije nego umiriš trbuščić i ubrzo ti stres neće više biti prepreka (pa niti naduti trbuščić).

Proizvodi za vas

DETOX I MRŠAVLJENJE
-33%
Posebna cijena 19,99 EUR(150,62kn) Standardna cijena 29,99 EUR(225,97kn)
Pogledajte proizvod