TUMMYTOX blogs.

Sedam načina za borbu protiv sezonskog gubitka kose

Zamisli ovaj scenarij: pereš kosu, ispireš šampon i dok nanosiš regenerator... Užas! Dok kroz kosu prolaziš prstima, u svojim rukama imaš nakupinu kose. Primijetila si da ti je kosa oštećena  i pomalo bez sjaja kako se ljeto bliži kraju, ali nisi bila svjesna da je baš u tako lošem stanju!

7 tips for reducing seasonal hair loss

Znamo da može biti zastrašujuće, ali prije nego što se uspaničiš, duboko udahni. Pogledajmo zašto se to događa i otkrijmo neke korisne savjete koji ti mogu pomoći s ovim problemom te kako da tvoja kosa izgleda puna i sjajnatijekom cijele godine!

Što uzrokuje gubitak kose

Zašto odjednom gubiš sve više kose? Da bismo ovo uistinu razumjeli, prvo moramo pogledati cikluse rasta kose.

Ciklus rasta dlake ima tri faze: ima fazu rasta, međufazu i fazu mirovanja. Nakon faze mirovanja, kosa ulazi u završnu fazu, kada se pramenovi kose oslobađaju od svojih folikula i ispadaju.

Možemo prolaziti kroz te cikluse različitim brzinama i u različitim razdobljima u našim životima i tijekom godine. Dakle, zašto bi mogla primijetiti više opadanja kose krajem ljeta i početkom jeseni? Vjerojatno je da promjena temperature dodatno opterećuje vlasište i folikule.

Ali kako možeš znati je li to samo privremeni problem ili nešto zbog čega bi se trebala zabrinuti? Ako to primijetiš otprilike u isto vrijeme svake godine, a kosa ti ne ispada samo s jednog mjesta, vjerojatno je riječ o sezonskom gubitku kose. Na kraju će se tvoja kosa vratiti u fazu rasta.

Iako ne možeš u potpunosti zaustaviti sezonski gubitak kose, pripremili smo praktičan popis stvari koje možeš učiniti kako bi opadanje kose svela na minimum i imala prekrasnu kosu svaki dan u godini!

7 trikova kako smanjiti opadanje kose

1. Zaštiti kosu

Baš kao i tvoja koža, tvoje dragocjene pramenove mogu oštetiti sunce, more, pijesak i drugi čimbenici iz okoliša. Zaštita može pomoći u smanjenju stresa na folikule dlake zbog kojeg kosa može ispadati. Koristi hranjive, zaštitne losione i ulja te koristi elegantnu kapu ili šal kada su sunce ili hladno vrijeme izrazito ekstremni.

2. Regenerator je tvoj najbolji prijatelj

Hranjivi regenerator održat će tvoju kosu hidratiziranom te će izgledati sjajno i puno, što je posebno važno tijekom prijelaza godišnjih doba. Hidratizirana kosa manje je sklona lomljenju i opadanju. I evo profesionalnog savjeta: isperi ju hladnom vodom kako bi zatvorila pore i tjeme održala duže čistim.

3. Odreži ispucale vrhove 

Redovitim šišanjem kosa izgleda prekrasno i pomaže riješiti ispucale vrhove. Uklanjanjem tih dosadnih ispucalih vrhova sprječava se dodatno ispadanje kose zbog lomljenja, osobito tijekom promjena godišnjih doba kada je kosa osjetljivija.

4. Promijeni stil

Nosiš isti rep ili podignutu kosu iz dana u dan? Uske frizure mogu biti teške za tvoju kosu, pogotovo ako uvijek iznova biraš istu frizuru. Promjenom izgleda smanjuješ stalnu napetost na istim folikulima dlake, što može biti posebno korisno tijekom razdoblja pojačanog ispadanja kose. Pusti svoje pramenove da slobodno lepršaju većinu vremena - a ako ti smeta kosa na licu, traka za glavu može poslužiti.

5. Izbjegavaj vrućinu 

Često oblikovanje kose pomoću topline može isušiti kosu, pa čak i opeći vlasište. Ako imaš mogućnost, osuši kosu na zraku. Ako koristiš sušilo za kosu, koristi ga na nižoj razini topline kako bi smanjila štetu. A ako ti se sviđaju kovrče, zamijeni uvijač za kovrče za set za kovrče bez zagrijavanja.

6. Nježno četkanje kose

Grubo raščešljavanje može dovesti do preranog gubitka kose ili uzrokovati nepotrebno lomljenje kose. Na mokroj kosi uvijek koristi češalj sa širokim zupcima ili četku dizajniranu za mokro četkanje i počni od vrhova, pa polako prema korijenu kako bi izbjegla lomljenje. Obavezno koristi češljeve i četke dobre kvalitete i izbjegavaj snažno četkanje.

7. Ojačaj i poboljšaj izgled kose pomoću dodatka prehrani!

Jedan od najboljih načina za smanjenje ispadanja kose i podržavanje rasta je hranjenje kose iznutra prema van. Prirodni dodatak za kosu pun njegujućih sastojaka mogao bi biti tvoje rješenje za manje opadanje kose i bolji izgled kose!

Podrži svoju kosu iznutra uz Double Hair

Razumijemo; sezonsko ispadanje kose može biti neugodno. Zaslužuješ bolje! Zato smo tražili najbolji način za rješavanje ovog problema. Double Hair – tvoj pouzdani saveznik za njegu kose koji tvojoj kosi pruža sve hranjive tvari koje su joj potrebne tijekom promjene godišnjih doba i nakon njih.

Zvijezda među sastojcima je patentirani ekstrakt klica graška AnaGain™ Nu. Ovaj nevjerojatni sastojak pomaže tvojoj kosi da raste, bude čvrsta i smanjuje gubitak kose ostvarujući volumen i gustoću kao iz snova. Zamisli: smanjenje gubitka kose do 33,9*% u samo 28* dana!

Osim toga, Double Hair potiče proizvodnju keratina (pozdrav čvrstoći!) i poboljšava mikrocirkulaciju vlasišta (juhu, rast!).

Smanji sezonsko ispadanje kose i pokaži svojim pramenovima malo nježnosti uz Double Hair! Sada dostupno s posebnim vremenski ograničenim popustom.

*Rezultati proizvoda mogu se razlikovati među pojedincima i mogu se razlikovati od onih opisanih na web stranici. Naši proizvodi nisu namijenjeni prevenciji, liječenju ili tretiranju bilo koje bolesti ili ozbiljnog stanja. Važno je održavati uravnoteženu prehranu i zdrav način života.

Proizvodi za vas

LJEPOTA
-32%
Posebna cijena 18,99 EUR(143,09kn) Standardna cijena 27,99 EUR(210,90kn) As low as 16,99 EUR(128,02kn)
Pogledajte proizvod
LJEPOTA / ZDRAVLJE
-35%
Posebna cijena 14,99 EUR(112,95kn) Standardna cijena 22,99 EUR(173,23kn) As low as 12,99 EUR(97,88kn)
Pogledajte proizvod