TUMMYTOX blogs.

Hrana - drama! Kada ti najdraža jela stvaraju probavne probleme

Drage naše curke, iako se sve mi želimo praviti fine i ne želimo razgovarati o probavnim problemima… budimo iskrene barem same sebi i priznajmo da ih imamo!

Da… nadutost, zatvor i slični problemi vrlo su česta pojava i mogu uvelike utjecati na našu kvalitetu života.

image

Razmislite samo na one neugodne trenutke kada na predavanju ili u uredu usred mrtve tišine tebi krene kruljiti u trbuhu… Da, nažalost sve smo to sigurno barem jedanput iskusile. Ali dobra vijest je da imamo i za to rješenje!

Kada te krenu mučiti problemi poput nadutosti, plinova ili zatvora nakon što nešto pojedeš, vrlo je vjerojatno da u tvom organizmu nedostaje enzima koji bi pravilno probavili hranu.

Što su točno probavni enzimi?

Što su točno enzimi, pitaš se… Enzimi su esencijalni za naše zdravlje. Iako se prirodno stvaraju u tvome tijelu, također se nalaze u voću i povrću te naravno dodacima prehrani. Oni pomažu razgraditi hranu na manje dijelove i tako pomažu da se važne tvari lakše apsorbiraju, a istovremeno uklanjanju grčeve u trbuhu.

Zašto su enzimi toliko važni?

Ako jedeš puno prerađene hrane i fast fooda, to može itekako utjecati na smanjeni sadržaj enzima u tijelu, i zbog toga se hrana ne probavlja kako bi trebala i naravno dođe do probavnih problema.

Zdravlje probave usko je vezano sa općenitim zdravljem, a loša probava može dovesti do glavobolja, migrena, alergija, debljanja, akni, kožnih osipa, hormonalne neravnoteže, umora i pada imuniteta.

Naš probavni sustav je u stalnom kontaktu s važnim hranjivim tvarima koje naše tijelo treba, ali i s toksinima, aditivima u hrani, mikrobima i lijekovima koji redovito prolaze kroz naš probavni sustav. On ima ogroman zadatak, ne samo da služi kao filter već i da spriječi sve štetne tvari kojima smo izloženi.

Za zdravlje i vitku liniju u svoju prehranu dodaj enzime!

Ako svojoj prehrani dodaš enzime u obliku dodatka prehrani, pomoći ćeš svom tijelu da lakše razgradi hranu, poveća djelovanje hranjivih tvari i smanji bolove u trbuhu.

Happy Enzymes od TummyToxa pobrinut će se da iskoristiš sve dobre i hranjive tvari iz hrane, bolje probaviš hranu i riješiš se neugodnih probavnih problema.

S Happy Enzymes kapsulama ćeš:

  • Riješiti se napuhanosti i grčeva
  • Poboljšati probavu i potaknuti apsorpciju samo dobrih nutrijenata
  • Očistiti jetru i izgubiti na kilaži
  • Održati snažan imunitet