TUMMYTOX blogs.

Sve što trebaš znati o keto dijeti

Ketogena dijeta postala je super popularna – svi su oduševljeni njezinim učincima - i to s dobrim razlogom! Brojne studije pokazuju da keto dijeta može potpuno promijeniti način na koji se stvari odvijaju kada je u pitanju učinkovito mršavljenje.

image

Što je keto?

Ketogena dijeta je prehrana s vrlo malo ugljikohidrata, a bogata masnoćama. Drastično smanjenje unosa ugljikohidrata dovodi tvoje tijelo u posebno metaboličko stanje - ketozu - u kojem tvoje tijelo umjesto glukoze za gorivo sagorijeva masnoće.

Smanjen unos ugljikohidrata, ograničava opskrbu tvog tijelaglukozom, koja je obično glavni izvor energije za stanice. Umjesto toga, tijelo odabire masnoće: pretvara masne kiseline u ketone, to su male molekule energije koje napajaju tvoje mišiće i mozak.

Keto i gubitak kilograma

Nekoliko studija je pokazalo da dijeta s niskim unosom ugljikohidrata može donijeti bolje rezultate od dijete s niskim unosom masnoća. Općenito to uključuje konzumiranje samo 20 do 50 grama ugljikohidrata dnevno i veliko konzumiranje mesa, ribe, jaja, orašastih plodova i zdravih ulja I istovremeno moderiran unos proteina.

Najbolja stvar kod keto dijete upravo je to što te ne ostavlja gladnom.

2 važna elementa uspješne keto dijete

S tako nevjerojatnim potencijalom za mršavljenje, vjerojatno ćeš doći u iskušenje da probaš keto dijetu. Za najbolje rezultate, keto treba biti popraćen s:

1. vježbanjem (intervalni trening visokog intenziteta je najbolja odluka) i

2. dodatcima prehrani.

Dodatci su se pokazali od velike pomoći pri smanjenju nuspojava dijete (žeđ, umor, razdražljivost, nesvjestica) i kod održavanja prirodne ravnoteže u tvom tijelu.

Podrži svoj napredak s MCT Slim Drink napitkom

Ako se odlučiš započeti keto dijetu, TummyTox-ov napitak od kokosa MCT Slim Drink je definitivno dodatak koji bismo ti preporučili. Zahvaljujući visoko koncentriranom MCT ulju u obliku praha (75%), koje se brzo pretvara u ketonsku energiju i potiče rad mozga te sagorijevanje masnoće i pomaže ti brže postići i održati ketozu.

MCT Slim Drink je nesumnjivo jedan od pobjednika što se tiče dodataka, jer pomaže tvom tijelu da se prebaci na korištenje masnoće za pridobivanje energije i tako znatno brže sagorijeva masne zalihe. Izuzetno je prikladan za upotrebu: samo ga pomiješaš s vodom da napraviš kremasti napitak od kokosa i spremna si!