TUMMYTOX blogs.

4 razloga zašto uključiti MCT ulje u svoju svakodnevicu

Dakle, želiš smršavjeti, osjećati se energičnije i dulje ostati sita? MCT ulje može biti upravo ono što ti treba!

To je super snažan dodatak tvojem svakodnevnom životu koji ti može pomoći da brže istopiš više masnoće! Također, ako si na keto dijeti (ili razmišljaš o tome), MCT ulje je nužna pomoć u postizanju i održavanju ketoze.

image

Pa, što je to MCT?


MCT je kratica za srednjelančane trigliceride. MCT ulje je pročišćeni oblik zasićenih masnih kiselina, tipično iz kokosovog ili palminog ulja. Tvoje tijelo ne pohranjuje MCT ulje kao tjelesnu masnoću (MCT preskaču taj korak), nego je odmah dostupno u obliku energije i ima prednosti kao što su:

  • Povećana energija
  • Pojačana izdržljivost
  • Brži metabolizam
  • Poboljšana sitost
  • Podrška za djelovanje mozga
  • Zdravlje crijeva i još mnogo toga

Čitaj dalje i otkrij 5 naučno utemeljenih razloga za početak uzimanja MCT ulja već danas!

1. Brže mršavljenje


Ako se želiš riješiti nekoliko kilograma, svidjet će ti se ova činjenica: studije pokazuju da MCT mogu pojačati sagorijevanje masnoće i kalorija, bez obzira na to koju dijetu slijediš. Ako slijediš keto, bit ćeš sretna kad čuješ da ti može pomoći u postizanju i održavanju ketoze - u ovom su stanju metabolizam i sagorijevanje masnoće pojačani.

2. Povećana izdržljivost


Želiš li duže trenirati i pojačati intenzitet treninga? Naravno da želiš. MCT ulje pomaže ti poboljšati snagu i izdržljivost, ali kako? MCT ulje može se koristiti kao izvor goriva koji štedi mišićni glikogen. Što to znači? To znači da ćeš moći dalje gurati i ići duže prije nego što iscrpiš opskrbu mišića energijom.

3. Kontrola apetita


Ako se boriš da ostaneš na dobrom putu za mršavljenje jer patiš od energetskih padova, onda je MCT ulje savršeno za tebe. Dulje te puni podizanjem ketona. Zauzvrat, suzbija hormon gladi grelin. Rezultat? Energičnija si, punija i sretnija s manje hrane!

4. Pojačana mentalna energija


Konzumiranje ujutro, prije nego što pojedeš bilo kakvu hranu, dovest će te u stanje usredotočenosti i budnosti. To je poput nadogradnje za taj dan!

Gdje se može dobiti MCT?


MCT u prirodi ne postoji u svom čistom obliku, ali se može izvaditi i pročistiti.Upravo to smo učinili i stavili u naš ukusni TummyTox Kokosov napitak s čistim kokosovim MCT uljem. Brzo se apsorbira i odmah počinje djelovati!

Pomoći će ti da ubrzaš proces mršavljenja i sagorijevaš više masnoće!

Možda ćete biti zainteresirani