TUMMYTOX blogs.

Vrijeme je da ojačaš svoj imunitet s vitaminom D!

Curke, okupite svoju ekipu, jer u grad je stigao novi frajer za jačanje imuniteta!

image

Znamo da bi najrađe u ovom trenutku spakirala kufere, namjestila “auto-responder”  - odlazim na godišnji i nema me 2 tjedna - i uhvatila prvi avion za neke toplije krajeve, ali nažalost izgleda da još neko vrijeme nećemo moći uživati u takvim putovanjima.

Trenutna situacija u turizmu i problem socijalne distance, znaju uništiti dobro raspoloženje. Ali bez obzira na to moramo se nekako snaći i ipak održati naše psihičko i fizičko zdravlje i u ovim teškim uvjetima. I nema šanse da ćemo te pustiti da očajavaš i zapustiš se. U ovom smo skupa i uspjet ćemo to pobijediti!

Redovito vježbanje, balansirana prehrana i prijeko potrebno ‘me time’, u društvu tvog najdražeg toplog napitka, dobar je početak da održiš tijelo snažnim i um izoštrenim.  Ali nemoj zaboraviti na najvažnijeg saveznika kada je u pitanju zaštite tvog imunološkog sustava: vitamin D! 

Što je vitamin D i zašto je toliko važan?


Vitamin D, iz milja je zvan sunčev vitamin zato što nastaje u tvojoj koži kada je izložena sunčevoj svjetlosti, i najpoznatiji je po:  

  • Održavanje zdravih kostiju i mišića. Obavezan je za snažne kosti i mišiće. Pomaže našem tijelu da apsorbira kalcij i fosfor iz hrane, koji su esencijalni za zdravlje kostiju; istraživanja su pokazala da aktivni vitamin D može poboljšati i funkcije mišića.
  • Uravnotežuje imunološki sustav. Vitamin D regulira i ojačava funkcije imunološkog sustava i veoma je važan faktor za zaštitu tijela u vremenima kada je trebamo najviše.

Pazi se nedostatka vitamina D


Nedovoljna doza vitamina D je veliki problem koji pogađa sve više i više ljudi na svijetu.  

Ako primjetiš da te se uhvati baš svaka prehlada, ili ti možda neki od ovih znakova zvuče poznato? Ili možda svi? 

  • Osjećaš se konstantno umorno.
  • Imaš bolove u kostima i mišićima. 
  • Gubiš puno kose.
  • Stalno si neraspoložena bez posebnog razloga.  

Vidiš li sebe u gornjim znakovima, u zadnjih nekoliko mjeseci?

Sve to može značiti da ti nedostaje vitamina D.  

Nažalost, sama sunčeva svjetlost za mnoge od nas ne pruža dovoljnu razinu vitamina D (pogotovo u razdoblju između rujna i svibnja), zato moramo potražiti i druge izvore. 

Vitamin D u hrani


Probaj u svoju redovitu prehranu ubaciti hranu bogatu vitaminom D kako bi dodatno ojačala imunitet: 

  • Losos
  • Sardine
  • Žumanjak jajeta
  • Račići

Vjerojatno i sama vidiš da to nije baš hrana koju jedemo svaki dan. Dobivanje dovoljno vitamina D za podizanje imuniteta kroz sunčevu svjetlost i hranu je veoma teško, ali srećom postoje dodaci prehrani koji će ti pomoći da uneseš dovoljnu količinu.

TummyTox VITAMIN D3 kapsule


Ako još uvijek nisi dodala vitamin D3 u svoju prehranu, sada je definitivno najbolje vrijeme da to učiniš.  

Sezonske prehlade i gripe su pred vratima, i sigurni smo da ne želiš još dodatno ostati zatvorena u kući boreći se s nekim virusom ili prehladom! 

Tummytox VITAMIN D3 kapsule sadrže veoma snažnu formulu s 4000 I.U. (100 μg) vitamina D3 u malim kapsulama koje se jednostavno gutaju, i ne sadrže umjetne boje.

Zato ako imaš u planu dodati svojoj prehrani neki dodatak, mi definitivno navijamo za ovog frajera, jer bolju formulu od ove ćeš teško dobiti!

*Izvori:  
https://www.bmj.com/content/356/bmj.i6583
https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0239799 

Proizvodi za vas

MRŠAVLJENJE / ZDRAVLJE
-57%
Posebna cijena 25,99 EUR(195,83kn) Standardna cijena 59,99 EUR(452,02kn)
Pogledajte proizvod