TUMMYTOX blogs.

Napuhnuta kao balon? Više ne!

Poznat ti je onaj neprijatan osjećaj napetosti u trbuhu i osjećaj da si napuhnuta kao balon? Znaš li da se nažalost taj problem udvostruči u ljetnim mjesecima, ili kada si u PMS-u.

To nam se događa kada se u tijelu nakupi pretjerana količina vode i toksina, i tada izgledamo deblje nego što zaista jesmo. Ali vjerojatno već znaš da i za to imamo rješenje! Donosimo ti par jednostavnih savjeta.

image

Zašto se voda skuplja u tijelu?

Probleme s otečenosti možemo imati i zimi, no ljeti se ti problemi udvostruče. Zašto? Zbog vrućine se naše žile šire, a voda se skuplja u tijelu. Žile ne stvaraju dovoljno pritiska kako bi tekućinu »potjerale« prema sredini tijela, prema organima, kako bi se pravilno rasporedila i naše stanje ponovno uravnotežilo.

Kako to spriječiti?

Savjet broj 1

Nećeš pogriješiti ako smanjiš unos soli u organizam. Većina nas se teško odrekne slanih grickalica, također i kupljenog kruha, a upravo ti proizvodi imaju prekoračenu granicu maksimalnog dnevnog unosa soli prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, a to je 5 grama na dan (1 žličica). 

Dugoročno je sol veoma štetna za naše zdravlje. Znači, manje soli, manje zadržavanja vode u tijelu, manje nadutosti, vitka i lijepa linija.

Savjet broj 2

Pij, pij i još jednom pij! Tako potičeš rad bubrega i izlučivanje urina. Posebno ljeti tvoj dan mora započeti s čašom vode. Naravno tu ne mislimo na Coca Colu i druga slatka pića. Pij puno vode i zelenog čaja. Ako tijelu ne osiguraš dovoljno vode, ono će je na svaki način pokušati zadržati. I upravo ćeš zbog dehidracije često biti otečena i naduta.

Savjet broj 3

Više se kreći. Vježba povećava potrošnju soli i tekućina. Ako puno sjedimo, i nadutost se pogorša. Noću možeš pokušati staviti jastuk pod noge, jer na taj način ćeš dodatno potaknuti protok tekućine u tijelu.

Savjet broj 4

Jedi što više sezonskog voća i povrća koje sadrži do 90 % vode. To su na primjer lubenica, rajčice, krastavci, jagode... Izaberi namirnice s malo masnoća i visokom vrijednošću bjelančevina, naprimjer ribe.

Savjet broj 5

Da se riješiš viška vode iz tijela, najbolje će ti pomoći napitak za drenažu. Istraživanja su pokazala da su oni posebno učinkoviti kod izlučivanja viška vode iz tijela. Jedan takav napitak je Draining Drink.

Napitak pomoću prirodnih sastojaka pomaže izlučiti višak vode iz tijela i tako smanjiti otečenost. Istovremeno pomaže jetri da čisti tijelo i na prirodan način potiče gubitak prvih kilograma. 

Kod izlučivanja viška vode iz tijela, veoma se učinkovitim pokazao patentirani sastojak CactiNeaTM, koji sadrži ekstrakt opuncije.

Što se skriva iza izvanrednog djelovanja Draining Drinka?

8 sastojaka koji istovremeno omogućavaju intenzivno djelovanje:

  • CactiNea™ sadrži plod opuncije, koja se tradicionalno koristi kao diuretik i za čiščenje organizma.
  • Listovi vinove loze poboljšavaju mikrocirkulaciju i tako pomažu eliminirati celulit.
  • Sarsaparila je biljka s diuretičkim djelovanjem koja pomaže da se toksini izluče iz tijela probavnim traktom.
  • Javanski čaj se tradicionalno koristi za čišćenje tijela te podupire djelovanje jetre.
  • Artičoka štiti jetru od toksina i raznih kemikalija te podupire sposobnosti čišćenja jetre.
  • Mliječni čičak (sikavica) također štiti jetru od toksina, potiče probavu i ubrzava čišćenje tijela.
  • Maslačak s diuretičkim učinkom resetira limfni sustav i pomaže eliminirati nadutost.

Želiš smršaviti? Prvo se moraš za to pripremiti

Ako si se odlučila za mršavljenje, Draining Drink je tvoj prvi korak. S izlučivanjem viška vode također ćeš izbaciti toksine te na taj način pomoći jetri i probavi da optimalno rade. S Draining drinkom ćeš izgubiti prve kilograme već u prvih par dana, a istovremeno ćeš pripremiti tijelo za daljnji uspješan gubitak masnoća.