TUMMYTOX blogs.

POMOZITE! Ljeti se napuhnem kao balon!

Poznat ti je onaj neprijatan osjećaj napetosti u trbuhu i osjećaj da si napuhnuta kao balon? Znaš li da se nažalost taj problem udvostruči u ljetnim mjesecima…

Upravo ljeti kada sakrijemo duge rukave i iz ormara izvadimo kratke haljinice, biologija nam tada nije baš najbolja prijateljica. Noge često znaju oteči do neprepoznatljivosti, a najdraže sandale nam postanu premaleZašto nam ljeto to radi? I kako se boriti protiv toga? Otkrivamo ti u nastavku...

image

Zašto se ljeti češće javlja napuhnutost?

Otečenost i napuhnutost nije ništa drugo nego višak vode i toksini koji nam se zadržavaju u tijelu. Probleme s otečenosti možemo imati i zimi, no ljeti se ti problemi udvostruče. Zašto? Zbog vrućine se naše žile šire, a voda se skuplja u tijelu. Žile ne stvaraju dovoljno pritiska kako bi tekućinu »potjerale« prema sredini tijela, prema organima, kako bi se pravilno rasporedila i naše stanje ponovno uravnotežilo.

Napuhnutost, osim zadržavanjem viška vode, može biti uzrokovana i problemima s probavom kada se u tijelu proizvodi previše plinova ili probavni mišići ne djeluju pravilno. Drugim riječima napuhnutost uzrokuje zadržavanje pretjerane količine tekućine ili plinova u našem probavnom sustavu.

Zato smo ti danas pripremile par savjeta kako to spriječiti i bez srama obući uske majice ili uskočiti u bikini!

Pravilo broj 1

Pij, pij i još jednom pij! Tako potičeš rad bubrega i izlučivanje urina. Posebno ljeti tvoj dan mora započeti s čašom vode. Naravno tu ne mislimo na Coca Colu i druga slatka pića. Pij puno vode i zelenog čaja. Postoje i neke namirnice koje imaju izuzetan učinak protiv nadutosti i otečenosti: anis, maslačak, koromač, breza itd. Neke od tih namirnica možeš pronaći u Daily Kick & Sleep Tight Tea, koji učinkovito djeluje protiv nadutosti i pomažete ti postići ravan trbuščić.

Pravilo broj 2

Smanji unos soli, ona naime potiče zadržavanje viška vode u tijelu. Naša dnevna doza unosa trebala bi iznositi 3-5 g, no često unosimo oko 11 g. Nije teško unijeti previše soli u organizam jer ona se nalazi u gotovo svim namirnicama, čak i onima za koje nikada ne bi očekivala. Namirnice koje sadrže puno soli su: sir, orašasti plodovi, naresci, razne grickalice i slično. Zato ih ljeti probajte izbjeći.

Ako ti se zadržava višak vode u tijelu, vidiš da imaš noge i lice otečene, isprobaj naš Draining Drink napitak. To je 100% prirodni napitak za drenažu koji će potaknuti tvoj limfni sustav i u par dana već ćeš vidjeti razliku!

Pravilo broj 3

Više se kreći. Vježba povećava potrošnju soli i tekućina. Ako puno sjedimo, i nadutost se pogorša. Noću možeš pokušati staviti jastuk pod noge, jer na taj način ćeš dodatno potaknuti protok tekućine u tijelu.

Pravilo broj 4

Jedi što više sezonskog voća i povrća koje sadrži do 90% vode. To su na primjer lubenica, rajčice, krastavci, jagode... Izaberi namirnice s malo masnoća i visokom vrijednošću bjelančevina, naprimjer ribe.

Pravilo broj 5

U svoju prehranu ubaci probiotike. Neuravnotežena prehrana u kojoj prevladavaju nekvalitetne masnoće i jednostavni šećerištete našoj mikrobioti. Pogotovo ako ne konzumiraš dovoljno vlakna.

Ako ne jedeš dovoljno voća, povrća i punozrnatih žitarica, to utječe na smanjenje broja dobrih bakterija, a posljedica je neuravnotežena mikrobiota, prevlast štetnih bakterija što može dovesti do stvaranja plinova i napuhnutosti.

Slimbiotics kapsule će pobrinuti za tvoju potpunu ravnotežu i čistu te zdravu crijevnu mikrofloru. One sadrže sastojke koji brinu za urednu probavu i rješavaju te osjećaja nadutosti. A iz razloga što sadrže inulin mogu zaustaviti prekomjeran osjećaj gladi!

Pravilo broj 6

U svoju prehranu ubaci probavne enzime. Ako jedeš puno prerađene hrane i fast fooda, to može itekako utjecati na smanjeni sadržaj enzima u tijelu, i zbog toga se hrana ne probavlja kako bi trebala i dolazi do probavnih problema, a posljedično i do napuhnutosti.

Ako svojoj prehrani dodaš enzime u obliku dodatka prehrani, pomoći ćeš svom tijelu da lakše razgradi hranu, poveća djelovanje hranjivih tvari i smanji bolove u trbuhu.

Happy Enzymes će se pobrinut da iskoristiš sve dobre i hranjive tvari iz hrane, bolje probaviš hranu i riješiš se neugodnih probavnih problema.

Slim Detox – savršeno rješenje za smanjenje napuhnutosti

Ovaj paket sadrži apsolutno sve što ti je potrebno da ovo ljeto odkorakaš sa samopouzdanjem na plažu – zaboravi na skrivanje pod širokim majicama – sada možeš sa sigurnošću pokazati svoj ravan trbuščić!

Daily Kick i Sleep Tight čaj očistit će tvoje tijelo i pomoći mu da topi masnoće, Draining Drink će te riješiti viška vode zbog koje si otečena i napuhnuta, a Slimbiotics i Happy Enzymes pobrinut će se za uređenu probavu i pomoći ti da imaš ravan trbuh.