Kolač od skute i nara
Ovaj ukusan desert možeš pripremiti na različite načine. Zdrave i malo manje zdrave. Mi ti predlažemo manje kaloričnu, no i dalje neodoljivo ukusnu verziju skutinog kolača, čiju si krišku možeš priuštiti jednom na tjedan, bez grižnje savjesti!
Za 1 kalup (12 kriška) skutinog kolača trebamo:
- 750 g manje masne skute
- 6 jaja
- 2 banane
- 2 žlice kokosovog šećera
- 1-2 žlice brašna
- Prašak za pecivo
- 1 nar
Postupak:
Bjelanjke odvojimo od žumanjaka i napravimo snijeg. Žumanjke, skutu, banane, kokosov šećer, brašno i prašak za pecivo miješamo s mikserom dok ne dobijemo glatku masu. U dobivenu masu zatim s kuhačom nježno umiješamo i snijeg od bjelanjaka.
Na kalup položimo peki papir i na njega stavimo masu za kolač. Pečemo 40-45 minuta na 170°C.
Kada se ohladi stavimo ga u hladnjak. Najbolji je ako ga pustimo preko noći :)
Prije nego poslužimo, na vrh pospemo plodove nara. Njami!
SAVJET: Kako očistiti nar
Voćku po širini prerežemo na pola. Zarežemo toliko duboko da prerežemo koricu bez da oštetimo plodove u unutrašnjosti. Prstima odvojimo na dvije polovice. Voćku postavi iznad posude i žlicom lupkaj po korici. Možeš i prstima pokupiti one »tvrdoglave« plodove iz korice.
Dobar tek!
Možda ćete biti zainteresirani