Blog

Kolač od skute i nara

Ovaj ukusan desert možeš pripremiti na različite načine. Zdrave i malo manje zdrave. Mi ti predlažemo manje kaloričnu, no i dalje neodoljivo ukusnu verziju skutinog kolača, čiju si krišku možeš priuštiti jednom na tjedan, bez grižnje savjesti!

Za 1 kalup (12 kriška) skutinog kolača trebamo:

  • 750 g manje masne skute
  • 6 jaja
  • 2 banane
  • 2 žlice kokosovog šećera
  • 1-2 žlice brašna
  • Prašak za pecivo
  • 1 nar

Postupak:

Bjelanjke odvojimo od žumanjaka i napravimo snijeg. Žumanjke, skutu, banane, kokosov šećer, brašno i prašak za pecivo miješamo s mikserom dok ne dobijemo glatku masu. U dobivenu masu zatim s kuhačom nježno umiješamo i snijeg od bjelanjaka.  

Na kalup položimo peki papir i na njega stavimo masu za kolač. Pečemo 40-45 minuta na 170°C.

 

Kada se ohladi stavimo ga u hladnjak. Najbolji je ako ga pustimo preko noći :)

Prije nego poslužimo, na vrh pospemo plodove nara. Njami!

SAVJET: Kako očistiti nar

Voćku po širini prerežemo na pola. Zarežemo toliko duboko da prerežemo koricu bez da oštetimo plodove u unutrašnjosti. Prstima odvojimo na dvije polovice. Voćku postavi iznad posude i žlicom lupkaj po korici. Možeš i prstima pokupiti one »tvrdoglave« plodove iz korice. 

Dobar tek!

← Natrag na blog