TUMMYTOX blogs.

Kako se pripremiti za detox?

Vjerojatno si već čula za detox, no da li znaš što je to točno? Za svaki slučaj ponovimo: detox je prirodan proces u kojem tijelo izlučuje toksine koji su se skupljali u tvom tijelu i na taj način smanjuje opterećenje vitalnih organa i osigurava bolje djelovanje cijelog organizma. 

image

Kako napraviti dobar detox? 

Čišćenje tijela od toksina znači određenu promjenu načina života, prije svega je to promjena prehrane. Te promjene će na početku vjerojatno utjecati na to kako se osjećaš. Možda ćeš se prvih par dana osjećati bezvoljno i bez energije, ali ne brini, ono dobro tek slijedi.

Kako bi tvoj detox bio što učinkovitiji, potrebno je pridržavati se nekoliko pravila. Mi ti savjetujemo da:

  • Dobro proučiš popis preporučene i ne preporučene hrane
  • Iz prehrane izbaciš svu prerađenu hranu i koristiš samo svježu
  • Izabereš dodatke prehrani, tj. prirodne dodatke koje će ti pomoći kod izlučivanja toksina
  • U vrijeme detoksa pokušaš smanjiti stres
  • Pokušaš izbaciti kavu i alkohol, te također i cigarete

Kora po korak do čistog tijela

Kada se odlučiš očistiti tijelo od toksina, znaj da je za to potrebno određeno vrijeme. Zato bez žurbe i stresa, uzmi si vremena i napravi to kako treba.

Prije svega izuzetno je bitno na koji ćeš način to učiniti. Najbolje su rješenje cjeloviti programi koji djeluju i čiste sve organe i u konačnici izlučuju sve toksine iz tijela.

Prvi korak je usredotočiti se na probavu. Tu je veoma bitno koju hranu konzumiraš, ali i kako se ta hrana razgrađuje. Pomoći ti mogu probiotici i enzimi koji brinu za zdravu probavnu mikrofloru i uravnotežuju probavu. Veoma je bitno da je naša crijevna mikroflora uravnotežena, jer upravo je ona zaslužna za spriječavanje nastajanja toksina i njihovo širenje.

Drugi korak je čišćenje sljedećih organa: kože, pluća i limfnog sistema. Na taj način pomažemo tijelu da izluči toksine i također organima, zaslužnim za izlučivanje toksina, da bolje »rade«.

Treći korak je usredotočen na organe dubinskog izlučivanja toksina, a to su jetra i bubrezi. Zbog godina nakupljanja toksina naša jetra može postati preopterećena i više ne može raditi pravilno i brinuti za izlučivanje toksina. Zbog toga je veoma važno imati čistu jetru kako bi cijeli proces detoxa uopće djelovao!

TummyTox program odlično je rješenje ako si se odlučila napraviti kompletan detox tijela, jer ne samo da sadrži sve proizvode koji će ti u tome pomoći, već s njim dobiješ i plan prehrane i program vježbi. I zato nemoj brinuti, jer mi smo mislili na sve i u program ubacili sve što ti je potrebno kako bi ti i tvoje tijelo bili zdravi i sretni. 

Proizvodi za vas

DETOX I MRŠAVLJENJE
-33%
Posebna cijena 19,99 EUR(150,62kn) Standardna cijena 29,99 EUR(225,97kn)
Pogledajte proizvod