TUMMYTOX blogs.

Kako očistiti tijelo bez naprezanja?

Ako želiš očistiti svoje tijelo, pobrinuti se za svoje zdravlje i izgubiti koji kilogramčić, najbolje je da započneš s malim svakodnevnim navikama. Predstavit ćemo ti 8 malih trikova za čišćenje tijela, koji su u skladu sa svakodnevnim životom bez odricanja i stresa, koje neke dijete mogu uzrokovati. S njima ćeš biti puna energije, s kojim kilogramom manje i ravnim trbuščićem.  

image

1. Voda s limunom na tašte

Barem pola sata prije doručka popij jednu čašu vode s limunom. To će koristiti tvojem probavnom sustavu, poboljšati rad crijeva i ubrzati metabolizam.

2. Maslinovo ulje na tašte

Uzmi jednu žlićicu maslinovog ulja čim se probudiš. Tako ćeš aktivirati djelovanje jetre i žući, jer će se sva energija probavnog sustava usmjeriti u probavu i zdrave masnoće.

3. Ocat i soda bikarbona

Pripremi si čašu vode s jednom žlićicom jabučnog octa i jednom žličicom sode bikarbone. To je super mix za obnovu i čišćenje. Najbolje je da ju popiješ na prazan želudac, jer tako najbolje djeluje.

4. Dvije litre vode na dan

To je jedan od najpoznatijih, najjednostavnijih i najdražih načina za čišćenje tijela. Većina ljudi popije manje od litre vode na dan. Zato često dolazi do dehidracije tijela, jer mu na taj način onemogućimo da normalno obavlja svoje funkcije čišćenja.

5. Rana večera

Veoma jednostavna navika, pa svejedno može veoma utjecati na kvalitetu života, naime to direktno utječe jetru. Ako je kasno i ako jedemo navečer tešku hranu, jetra se ne može preko noći regenerirati jer je preopterećena probavom hrane.

6. Začini svoje obroke s kajenskim paprom n kurkumom

Privikni se na začine koji poboljšavaju okus hrane, a istovremeno imaju dobar učinak na zdravlje. Najbolja je kurkuma koja poboljšava djelovanje jetre te kajanski papar koji čisti krv od štetnih tvari

7. Zeleni smoothiji

Pomiješaj skupa zeleno voće i povrće i dobiti ćeš super piće za čišćenje tijela koje će ti pomoći i da revitaliziraš tijelo, ali i da smršaviš. Najbolje povrće za to je špinat, rukola, zelena salata, listovi cikle i tako dalje.

8. Chia sjemenke

Chia sjemenke ti pomažu pročistiti crijeva, uravnavaju probavu i olakšavaju sve probleme s crijevima. Preko noći ih pustiš namočene u vodi, ujutro možeš popiti vodu s chia sjemenkama ili sve skupa staviti u smoothie.

Proizvodi za vas

DETOX I MRŠAVLJENJE
-33%
Posebna cijena 19,99 EUR Standardna cijena 29,99 EUR
Pogledajte proizvod