TUMMYTOX blogs.

Jesenski beauty ritual za prekrasnu kožu i kosu

Jesen nam je stigla, a s njom i hladnije temperature zbog kojih često znaju patiti naša koža i kosa.

Zato smo ti mi pripremile par savjeta kako i u hladnijim danima održati prekrasnu i blistavu kožu i kosu, i to uz pomoć samo prirodnih proizvoda!

image

Vjerojatno i sama znaš koliko različitih proizvoda ima na tržištu za njegu kože i kose. Ali brojni proizvodi u sebi sadrže sastojke koji zapravo štetno utječu na tvoje zdravlje, ako ih dugoročno koristiš. Zato smo ti pripremile i prirodne pomagače koji imaju istu obnavljajuću funkciju. Evo 8 najboljih trikova kako možeš svoju kožu i kosu učiniti još ljepšima.

1. Koristi hladnu vodu

Znamo da je tuširanje pod vrućom vodom opuštajuće i ugodno, ali zasigurno nije najbolji izbor ako želiš zdraviju kosu i kožu. Zašto? Vruća voda isušuje i uništava prirodna ulja te čini kožu osjetljivijom na kožne probleme. Hladna voda, međutim djeluje kao prirodni tonik: idealna je za održavanje tona kože i očuvanje prirodnog pH kose.

2. Izbjegavaj izlaganje suncu

UV zrake uništavaju stanice i uzrokuju promjene u epitelnom tkivu, ponekad i nepovratne. Dugotrajno izlaganje sunčevoj svjetlosti ozbiljno utječe na izgled kože i kose.

3. Koristi kokosovo ulje

Kokosovo ulje idealan je prirodni sastojak za vlaženje i obnavljanje kože i kose, jer sadrži vitamin E i esencijalne masne kiseline. Osim toga, ima antioksidativna svojstva koja popravljaju, njeguju i uravnotežuju hidrataciju kose i kože.

4. Fokusiraj se uravnoteženu prehranu

Ne zaboravi da odabir prehrane može utjecati na cijelo tijelo, a ne samo na težinu. Stoga je važno uvesti hranu bogatu antioksidansima, vitaminom E, vodom, vlaknima i mineralnim solima.

Nažalost, nije uvijek moguće u potpunosti slijediti uravnoteženoj prehrani koja će se pobrinuti za zdravlje i ljepotu kože i kose ... Zbog toga smo osmislili Shine Bright Beauty Gummies, ukusne bombone u obliku medvjedića koji će se pobrinuti o tvojoj kosi, koži i noktima zahvaljujući njihovoj jedinstvenoj formulaciji s vitaminima, biotinom i antioksidantima. Apsolutno su obavezni dio tvoje svakodnevne beauty rutine!

5. Pij svježe sokove i smoothije

Ne samo za zdravlje općenito, već i za ljepotu, bitno je olakšati rad organa koji pročišćavaju tijelo i koji su odgovorni za filtriranje i uklanjanje toksina koji se u tijelu nakupljaju. Sokovi od voća i povrća te smoothiji zlatni su rudnik hranjivih sastojaka i antioksidatanata koji potiču detoksikaciju.

Ako nisi ljubitelj sokova ili ako nemaš uvijek vremena za pripremu smoothija, onda imamo pravo rješenje za tebe: Beauty Drink!

Beauty Drink je napitak s okusom borovnice s hidroliziranim kolagenom i hijaluronskom kiselinom: dva neophodna sastojka koja tvoju kožu čine mladom i lijepom te nadoknađuju prirodni gubitak kolagena koji se javlja s godinama.

6. Uključi vježbanje u svoju dnevnu rutinu

Vježbanje je jedna od najboljih navika za održavanje zdravlja, ljepote i mladosti. Dok se znojimo, naše se tijelo čisti, što znači da se rješava toksina i u stanice se dovodi kisik, a na taj način se popravlja i poboljšava zdravlje kože. Ne moraš ići u teretanu ili trčati po 10 kilometara, dovoljno je da si svaki dan uzmeš pola sata i napraviš par vježbica.

7. Konzumiraj omega 3 masne kiseline

To su esencijalne hranjive tvari koje tijelo ne može samostalno sintetizirati, ali na sreću mogu se unijeti konzumacijom određene hrane ili dodataka prehrani. Kad tijelo ne apsorbira dovoljne količine tih hranjivih sastojaka, može doći do gubitka kose i suhe kože.

8. Pij puno vode

Voda je najzdraviji napitak za naše tijelo jer igra važnu ulogu u njezi kose i kože.

A ako nisi baš ljubitelj vode, isprobaj naše Daily Kick & Sleep Tight čajeve s kojima ćeš se oduševiti. Osim da piješ više tekućine, pomoći će ti da ubrzaš metabolizam, očistiš i regeneriraš tijelo te lakše topiš masnoće.

Bonus savjet! Razmazi svoju kožu njegom koju zaslužuje

Ako je tvoja koža, posebno u području lica, sklona aknama ili je previše masna ili presuha, savjetujemo ti da razmisliš o posebnom tretmanu s maskom za lice. Ali vrlo je važno odabrati pravu masku za lice, kako ne bi riskirala daljnje pogoršanje situacije ...

Uz K-WOW, našu 100% prirodnu masku za lice, stvorenu od kaolina i hektoritnih glina, sigurno nećeš pogriješiti! K-WOW je pogodna za sve tipove kože, a posebno je učinkovita u borbi protiv svih problema povezanih s nečistoćama na koži, poput prištića, akni, proširenih pora i masne T-zone.