TUMMYTOX blogs.

Kako hormoni utječu na tvoju težinu

Kad si uzrujana zbog dobivanja nekoliko kilograma viška, hormoni su ti vjerojatno zadnja stvar na pameti. Ali ne bi trebali biti!

Stvar je u tome što hormoni fluktuiraju. Hormonalne fluktuacije događaju se iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec i kroz različite faze tvog života. To je normalno!

Zapravo, male promjene u razinama hormona dobro su uvježbani za održavanje zdravlja tvog tijela, a to uključuje i regulaciju težine. Nažalost, hormoni nisu uvijek u ravnoteži jer živimo u vrlo stresnom i zagađenom okruženju koje može uzrokovati hormonsku neravnotežu.

Pogledajmo kako ti problemi s hormonima mogu (i hoće!) utjecati na tvoju težinu i kako možeš spriječiti da se to dogodi!

Deciphering the hormone-weight connection

Jesu li ti dodatni kilogrami hormonalno debljanje?

Hormonska neravnoteža je nešto s čime se mnoge od nas djevojaka suočavaju. 80% nas, točnije. Zamisli to! Ako pokušavaš otkriti je li masnoća koju si nedavno nakupila hormonalna, šanse su prilično velike.

No, hajde prvo treba objasniti što je uopće hormonsko debljanje. Svi smo upoznati s "normalnim"debljanjem - znaš, kada si svake večeri priuštiš dodatnu kuglicu sladoleda ili možda preskočiš trening na nekoliko mjeseci (ups!), a tvoje tijelo počne nakupljati te dodatne kalorije.

Zatim dolazi hormonalno debljanje, koje ne brine za to što si se uravnoteženo hranila i išla u teretanu tri puta tjedno.

Vidiš, neravnoteža hormona je više od samih promjena raspoloženja. U većini slučajeva tvoj se metabolizam usporava i kao da tvoje tijelo zaustavlja sagorijevanje masnoće. Hormoni bi također mogli biti pravi razlog zašto si cijeli dan gledala u kutiju s keksima! Doista mogu biti smetnja tvojim znakovima gladi i pojačati želju za grickalicama.

Ali ono čega možda nisi svjesna je da su hormoni također zaduženi za to gdje će višak masnoće otići. Bokovi, bedra, možda trbuščić?

I nije važno što radiš. Kad su hormoni u neredu, vaga vjerojatno neće biti na tvojoj strani.

Kada estrogen preuzme kontrolu

Postoji mnogo različitih hormona u tijelu, a svaki ima jedinstvenu ulogu. Možda se sada pitaš koji hormon utječe na tvoju težinu. Pa, inzulin, kortizol, hormoni štitnjače - svi oni igraju svoje uloge. Ali estrogen? On je definitivno glavna karika.

Pogotovo kad preuzme kontrolu nad svim hormonima! To se zove dominacija estrogena, a to je kada razina estrogena naglo raste dok se drugi hormoni bore da održe korak.

Ravnoteža tvog tijela je poremećena, a mogla bi se i ti osjećati malo neuravnoteženo, najblaže rečeno!

U jednom si trenutku sretna, u sljedećem iznervirana. Čini se da se tvoj mozak gasi kad god se trebaš usredotočiti. Umorna si, ali ne možeš zaspati. Trbuh ti je toliko napuhnut da ti odjeća jedva i pristaje.

To je u redu; nije da želiš napustiti kuću. Sve što zapravo želiš raditi tijekom dana je sakriti se ispod dekice s komadom čokoladne torte. A tu je i višak masnoće koji se pojavio niotkuda i sada se udobno smjestio oko bokova, bedara i stražnjice.

Ne brini; nisi nemoćna u ovoj hormonskoj drami!

Kako zaustaviti hormonalno debljanje

Postoji način da podržiš svoje tijelo prije nego problemi s hormonima preuzmu tvoj život. Stvari poput stresa, visoko prerađene hrane, rafiniranog šećera i kemikalija u šminki, ne pomažu kod balansiranja hormona.

Iako se možda još ne želiš oprostiti od svoje šminke, jako je važno pronaći svoju zen zonu, dovoljno spavati i hraniti svoje tijelo cjelovitom hranom kako bi spriječila neravnotežu estrogena.

Ali to, nažalost, nije dovoljno kod dominacije estrogena. U ovom trenutku, najbolji način za rješavanje ovoga problema je da se detoksikacija estrogena stavi na prvo mjesto.

Dva su organa zadužena za izbacivanje viška estrogena, jetra i crijeva. Budući da oboje rade prekovremeno, stvarno im je potrebna sva podrška koju mogu dobiti.

Tu Hormone Blanace stupa na scenu.

Ovo potpuno prirodno rješenje bez hormona jača detoksikacijski potencijal jetre i poboljšava zdravlje crijeva, a istovremeno potiče hormonsku ravnotežu. Podržava sposobnost tvog tijela da uravnoteži estrogen i izbaci višak.

To znači da neravnoteža estrogena više neće sabotirati tvoju težinu i da ćeš se vratiti u uobičajeno zdravo stanje.

Ako si spremna natjerati te hormone da rade po tvojoj želji i zaustaviti hormonsko debljanje, isprobaj Hormone Balance sada!

Proizvodi za vas

RAVNOTEŽA HORMONA
-48%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 53,99 EUR(406,81kn)
Pogledajte proizvod
RAVNOTEŽA HORMONA
-61%
Posebna cijena 31,99 EUR(241,04kn) Standardna cijena 80,99 EUR(610,26kn)
Pogledajte proizvod