TUMMYTOX blogs.

Hormonalna ravnoteža – dio koji nedostaje uspješnom mršavljenju

“Manje jesti i više vježbati.” Vjerojatno si čula ovaj savjet kada si se mučila sa odjevanjem traperica ili kada si se počela neočekivano debljati. Napokon si odlučila izbaciti ugljikohidrate i masnoće iz prehrane, a onda si krenula u teretanu i vježbati HIIT. Ne, čekaj... Bavila si se samo HIIT-om jer je kardio trening neophodan za sagorijevanje kalorija, zar ne?

Ali brojka na vagi je i dalje ista (ako ne i veća), traperice ti i dalje ne pristaju, a povrh svega, sada si dobila osjećaj krivnje, straha i da zapravo ne radiš ništa... Dosta s tim! Nije tvoja krivnja, a mi smo tu da ti objasnimo.

image

Ako su unos i izbacivanje kalorija doista jedini recept za vitko i zategnuto tijelo, kako to da se toliko žena bori s gubitkom kilograma? Je li moguće da se nešto drugo događa u tvom tijelu?

Problem možda nije toliko očit, ali je vrlo čest u današnje vrijeme. Hormoni. Tvoja težina nije uvijek odraz onoga što jedeš ili koliko vježbaš; također je pod jakim utjecajem hormona, posebno kada nisu u ravnoteži.

Kako tvoji hormoni diktiraju tvoju težinu

Naša tijela trebaju precizno uravnotežene razine hormona kako bi funkcionirali na zdrav način. Dok su hormonalne fluktuacije normalne tijekom ciklusa, sve dugotrajne neravnoteže mogu poremetiti tvoje tjelesne funkcije.

Postoji niz hormonalnih neravnoteža koje utječu na tvoju težinu. Neuravnotežen šećer u krvi može poremetiti razinu inzulina, što znači da će se višak glukoze koji se ne iskoristi pohraniti kao masnoća. Konstantan stres može povisiti razinu kortizola što uzrokuje nakupljanje masnoće oko trbuha. Usporena štitnjača proizvodi manje hormona štitnjače, zbog čega se metabolizam usporava.

Dok prehrana i tjelovježba obično djeluju na gubitak masnoće, tvoj hormonski sustav može i hoće nadjačati proces! Povišene razine određenih hormona ometat će napredak govoreći tvom tijelu da skladišti više masnoće, dok će nedostatak određenih hormona usporiti tjelesne funkcije, uključujući sagorijevanje masnoće.

Dakle, ne, nisi luda ili lijena ili nešto slično - tvoje tijelo je u neredu i moraš se pozabaviti tim problemom što je prije moguće.

Upomoć, razina estrogena mi je izvan granica normale!

Jesi li se ikada osjećala kao da si na emocionalnom toboganu i jednostavno ne možeš sići? Kada je to popraćeno nadutošću, maglom u mozgu, umorom i nakupljanjem masnoće oko bokova, bedara i stražnjice, to bi mogao biti znak dominacije estrogena.

Dominacija estrogena javlja se kada postoji višak estrogena u tijelu, što može dovesti do raznih simptoma koji mogu poremetiti tvoj svakodnevni život.

Zamisli da se odvija zabava u tvom tijelu i svi hormoni su pozvani; estrogen bi definitivno bio najdruštveniji. Ali što ako odjednom počne dominirati scenom? Vjerojatno će biti gužve, drugi hormoni će morati zadržati estrogen na njegovom mjestu, ali zabava neće biti tako zabavna dok se ne uspostavi ravnoteža.

Osjećaš se loše?

Hormoni mogu imati značajan utjecaj na fizičko i emocionalno blagostanje. Čak i kada su razine estrogena samo malo niže, posljedice se mogu osjetiti prilično snažno, čak i ako možda ne shvatiš odmah o čemu se radi.

Znakovi dominacije estrogena mogu varirati, ali mi kao žene definitivno možemo osjetiti kada nešto nije u redu – promjena u našem rasporedu spavanja, promjena u raspoloženju, probavi, želji za hranom ili energiji. Tijelo ti govori da nešto nije u redu. Poslušaj to!

Pronađi olakšanje od hormonske neravnoteže

Ovo ne kažemo mi da bi jednostavno trebala odustati od mršavljenja – ovo kažemo da trebaš postati svjesna svog hormonskog sustava i riješiti ga. Tako ćeš moći smršavjeti brže jer hormoni neće biti u stanju kompletnog kaosa!

Najbolji način da uravnotežiš svoje hormone je prilagoditi svoj životni stil na svim frontama.

  • Jedi pametno: neprerađenu hranu bogatu proteinima, vlaknima i zdravim mastima.
  • Kreći se: ubrzaj otkucaje srca barem nekoliko puta tjedno.
  • Opusti se: upravljaj razinama stresa za bolji duševni mir.
  • Izbjegavaj kemikalije: vjerojatno si čula za prirodne proizvode, a sada je vrijeme da ih upotrijebiš.

Upravljaj razinama estrogena uz Hormone Balance

Kada se baviš dominacijom estrogena, potreban ti je jedinstven pristup. Razvili smo trostruku detoksikaciju estrogena koja pomaže uravnotežiti, deaktivirati i izbaciti višak estrogena na nježan način.


Odaberi Hormone Balance za: 

  • Lakši gubitak masnog tkiva na području bokova, bedara i stražnjice
  • Poboljšano raspoloženje
  • Povećani fokus
  • Bolji san
  • Optimalno opuštanje

Provjeri ovu ekskluzivnu ponudu i uživaj u Hormone Balance sada! Znamo da je vrijeme da ponovno preuzmeš kontrolu nad svojim tijelom.

Proizvodi za vas

RAVNOTEŽA HORMONA
-48%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 53,99 EUR(406,81kn)
Pogledajte proizvod
30-DNEVNI PROGRAM
-60%
Posebna cijena 42,99 EUR(323,93kn) Standardna cijena 106,99 EUR(806,17kn)
Pogledajte proizvod