TUMMYTOX blogs.

Reci zbogom nadutosti: najučinkovitiji način za uklanjanje nadutosti iz tijela

Jesi li se ikada osjećala kao da ti se trbuh napuhuje poput balona? Je li bilo trenutaka kada si bila vani s društvom, uživala u večeri i kada si morala otkopčati patent na trapericama jer bi inače pukle? Ili si upravo trebala dobiti menstruaciju, a trbuh ti je nevjerojatno natečen?

Say goodbye to bloating: the most effective way to debloat your body

Znam taj osjećaj! Nadutost je nešto što smo svi iskusili u nekom trenutku. Ali znaš li što uzrokuje ovaj neugodan pritisak, odnosno, znaš li kako možeš to riješiti? Postoje načini za rješavanje ovog problema, a ja ću podijeliti najučinkovitiji način kako konačno dobiti ravan trbuh!

Za početak, što je zapravo nadutost?

Nadutost je osjećaj povećanog pritiska u trbuhu, popraćen vidljivom oteklinom. Zbog toga trbuh može izgledati veći, a možeš osjetiti nelagodu i kruljenje u želucu. Također možeš imati vjetrove i podrigivati više nego inače.

Iako je vrlo česta pojava (četvrtina ljudi se bori s njom!**), definitivno nije ugodno često se nositi s tim! Ako nastaviš ignorirati, s vremenom se može pogoršati i utjecati na tvoj svakodnevni život.

Možda misliš da se nadutost u trbuhu javlja samo nakon jela, ali postoje mnogi drugi čimbenici koji je mogu uzrokovati.

Najčešći razlog je tvoj trbuh koji je ispunjen s previše plinova. Možda si prebrzo ručala i progutala zrak, popila previše gaziranih pića ili bakterije u tvojim crijevima proizvode plinove dok razgrađuju hranu.

Nadutost također može biti znak viška vode što dovodi do oticanja i osjećaja sitosti. Budući da ovo može biti potaknuto hormonalnim promjenama, mogla bi osjetiti nadutost i u vrijeme menstruacije.

Težak osjećaj u trbuhu se javlja i nakon što pojedeš veliki obrok. Tvoje se tijelo bori kako bi učinkovito razgradilo hranu. Ova vrsta nadutosti događa se kada se prejedeš, jedeš prebrzo ili jedeš hranu koja se teško razgrađuje.

Posljednji krivac mogli bi biti slabi trbušni mišići. Oni igraju ključnu ulogu u potpori unutarnjih organa i održavanju zdrave probave. Ali ako su ti mišići slabi, možeš zadržati više plinova u crijevima, što će rezultirati nadutošću.

Evo što možeš učiniti u vezi toga

Ne znam za tebe, ali kad se osjećam napuhano, stvarno sam svjesna toga! Spremam se za spoj, odaberem slatku haljinicu, obučem je, a trbuščić viri kao da sam upravo progutala lubenicu.

Ne samo da je prilično neugodno, već to uništava moje samopouzdanje! Istina je, koji god razlog bio iza napuhanog trbuha, osjećaj može biti nepodnošljiv.

Ali zamisli da se probudiš lagana kao perce, a omiljena haljina ti pristaje baš kako treba. S prijateljima si na večeri, prepuštaš se ukusnom obroku bez brige da ćeš se osjećati nelagodno i bez potrebe za otvaranjem patenta na hlačama.

Ovo ne mora biti samo želja; postoji nešto što možeš učiniti odmah kako bi postigla ovo blaženstvo bez nadutosti. S probioticima!

Probiotici su korisne bakterije koje žive u crijevima i pomažu u održavanju zdrave ravnoteže mikroorganizama. Zamisli ih kao najbolje prijatelje tvog trbuha, koji neumorno rade na uspostavljanju harmonije.

Uzimanjem visokokvalitetnog probiotičkog dodatka, možeš dati poticaj ovim prijateljskim mikrobima! Pomažu optimizirati probavu, učinkovitije razgrađuju hranu i smanjuju proizvodnju viška plinova. Drugim riječima, oni su poput odreda koji se bore protiv nadutosti u tvojim crijevima.

Probiotici također nude dodatne prednosti kao što su podrška imunološkoj funkciji, poboljšanje apsorpcije hranjivih tvari i promicanje cjelokupnog zdravlja crijeva. To je sveobuhvatan paket za tvoj probavni sustav!

Bori se protiv nadutosti odabirom pravog probiotika

Vrijeme je da nešto poduzmeš i poboljšaš ne samo svoje zdravlje nego i dobrobit. Započni bolje brinuti o svojim crijevima i riješi se nadutosti uvođenjem kvalitetnih probiotika u svoju svakodnevnu rutinu.

Međutim, neće svi probiotici pomoći kod nadutosti! Zapravo, mnogi probiotici ne uključuju pravi probiotski soj za pomoć kod natečenog trbuha i općenito ne mogu osigurati preživljavanje bakterija, što ih čini neučinkovitima.

Bye-Bye Bloat Drink sadrži ekskluzivni probiotički soj, ibSium®, koji je pokazao nevjerojatnu učinkovitost u smanjenju nadutosti i probavnih smetnji! Štoviše, soj je u stanju preživjeti svoj put do crijeva, gdje može učiniti svoju čaroliju.

To znači da nećeš više morati otkopčavati traperice i nećeš se osjećati poput balona. Napokon ćeš moći uživati bez nelagode, ne brinući o tome kako izgledaš!

Zapamti, ne radi se samo o ravnom trbuhu; radi se o brizi o sebi iznutra i izvana. Uz Bye-Bye Bloat Drink, bit ćeš na dobrom putu da živiš zdravije, da se osjećaš ugodnije i da uživaš samopouzdano u svakom trenutku.

* Rezultati proizvoda mogu se razlikovati među pojedincima i mogu se razlikovati od onih opisanih na web stranici. Naši proizvodi nisu namijenjeni prevenciji, liječenju ili tretiranju bilo koje bolesti ili ozbiljnog stanja. Važno je održavati uravnoteženu prehranu i zdrav način života.

** Izvori:

Cleveland Clinic Medical. “Bloated Stomach: Causes, Tips to Reduce & When to Be Concerned.” Cleveland Clinic, my.clevelandclinic.org/health/symptoms/21740-bloated-stomach. 

Jacobson, G. K. (2015, December 24). Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3856: A new strategy to improve abdominal pain/digestive discomfort. Saccharomyces Cerevisiae CNCM I-3856: A New Strategy To Improve Abdominal Pain/digestive Discomfort | 40197. https://www.omicsonline.org/proceedings/saccharomyces-cerevisiae-cncm-i3856-a-new-strategy-to-improve-abdominal-paindigestive-discomfort-40197.html 

Proizvodi za vas

smanjuje višak vode
-50%
Posebna cijena 27,99 EUR Standardna cijena 55,99 EUR
Pogledajte proizvod
SMANJUJE VIŠAK VODE
-50%
Posebna cijena 25,99 EUR Standardna cijena 51,98 EUR
Pogledajte proizvod