TUMMYTOX blogs.

Znanstvenici su dokazali: zbog lošeg sna se debljamo!

Veliki dio populacije ne spava dovoljno. Iako to više nije nikakva tajna da ljudsko tijelo treba barem 8 sati sna dnevno. Ipak u prosjeku spavamo samo 6.8 sati.

No nije samo u pitanju dužina, već i kvaliteta sna je zabrinjavajuća. Ne samo da ugrožava naša zdravlje, već se zbog toga i debljamo. 

image

Istraživanje objavljeno u godišnjaku Annals of Internal Medicine pokazalo je da “spavanje manje od sedam sati na dan može smanjiti i poništiti rezultate dijete.” Pitaš se kako?

Najčešći razlozi zbog kojih naš trud da održimo dijetu ode u vjetar su:

  • Krivi izbor hrane
  • Porušena hormonska ravnoteža zbog koje se masnoća lakše nakuplja u tijelu
  • Opterećena jetra i usporen metabolizam

Ne zvuči baš najbolje, zar ne? Isto istraživanje je pokazalo da oni koji ne spavaju dovoljno tope masnoću 45% sporije od onih koji su dobro naspavani.

Uspavani mozak žudi za kaloričnom hranom

Zamisli si blizance. Jedan je spavao samo par sati, dok je drugi potpuno odmoran. Kada prođu pored pizzerie, blizanac koji nije dovoljno spavao neće moći odoljeti, iako je na dijeti neće se moći zadržati. S druge strane njegov brat nema problema reći ne masnoj, mirišljavoj pizzi.

Kao što je objašnjeno u časopisu Examine: “Čini se da mozak više reagira na hranu kada nismo dovoljno naspavani.

S masnoćom smanjujemo stres

Možda si već iskusila na vlastitoj koži. Kada smo nenaspavani, žudimo za masnom, visokokaloričnom hranom (izvor). U samo 1 danu, nenaspavan čovjek može pojesti 1000 kalorija više od naspavanog. Na taj način tijelo nadomješta manjak energije.

Još jedna činjenica je da za naš mozak „masnoća smanjuje stres“, kao što su naglasili u Examine.com. Dodajući tome jedno istraživanje (izvor) koje pokazuje da žudimo više za zasićenim masnoćama kada smo umorni. 

Ne spavamo dobro jer jedemo kasno, jedemo kasno jer ne spavamo dobro...

Iako jedan komad pizze ili kuglica sladoleda ne može pokvariti tvoju dijetu, loš tajming može. Istraživanje je pokazalo da oni koji loše spavaju žude za kaloričnom hranom kasno navečer. I upravo je to najveći problem.

I to je začarani krug… što kasnije jedeš, to ćeš lošije spavati jer će tvoja probava biti budna dugo u noć. I što manje budeš spavala, to ćeš više žuditi za hranom kasno navečer…

Pod stresom i s masnom jetrom ne možemo smršaviti

Povremeni loš izbor hrane naše tijelo dobro podnosi ako smo zdravi, jetra u odličnom stanju i nismo pod stresom. Nažalost, razina hormona kortizola (stres) drastično naraste ako ne spavamo dovoljno.

To usporava naš prirodni proces topljenja masnoća i može opteretiti našu jetru toliko jako da se počne i sama topiti u masnoći.

Znaš li da veliki postotak populacije ima masnu jetru? Zapravo loš san (ili nedostatak sna) uvelike doprinosi tome. I sa masnom jetrom i povećanim kortizolom,mršavljenje je nemoguće.  

Zaželi višku kilograma Laku Noć uz Night Burner napitak

Činjenica je da većina nas ne spava dobro, moderni život više ne podupire naše osnovne životne potrebe.

No imamo dobru vijest. S obzirom da smo eksperti za mršavljenje, osmislili smo rješenje i za to! Naši stručnjaci su razvili jedini fatburner kojeg možeš piti prije spavanja - Night Burner.

Night Burner će ti pomoći na mnogo načina:

  • Potiče metabolizam masnoća koji je najaktivniji noću.
  • Pomaže ti da lakše zaspeš i bolje spavaš.
  • Sadrži garciniu cambogiu koja ti pomaže u borbi protiv večernjih napada gladi. S obzirom da prije spavanja nećeš viriti u hladnjak, bolje ćeš spavati.
  • Dok mi spavamo naša jetra se čisti. Night Burner će potaknuti regeneraciju jetre po noći.
  • I zadnje ali ništa manje bitno. NightBurn ti pomaže probaviti tvoju večeru kako bi spavala bolje. Time sprječava nakupljanje masnoća!

Probaj i ti novi Night Burner Intense

Sada s pojačanom formulom za još bolje učinke! Jedini fatburner kojeg popiješ navečer i topiš masnoće dok spavaš - Night Burner sada u super ponudi!

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU 24/7
-45%
Posebna cijena 26,99 EUR(203,37kn) Standardna cijena 48,99 EUR(369,14kn)
Pogledajte proizvod
TOPI MASNOĆU
-46%
Posebna cijena 25,99 EUR(195,83kn) Standardna cijena 47,99 EUR(361,60kn)
Pogledajte proizvod
BRZI REZULTATI
-55%
Posebna cijena 34,99 EUR(263,65kn) Standardna cijena 77,99 EUR(587,65kn)
Pogledajte proizvod