TUMMYTOX blogs.

Ne prestaješ se debljati? Kriv je višak estrogena!

Nastavljaš li se debljati unatoč prilično zdravoj prehrani i redovitoj tjelovježbi?

Kod žena je hormonska neravnoteža uglavnom uzrokovana povišenim razinama estrogena.

image

Ako su debljanje, nakupljena masnoća na bokovima, bedrima i stražnjici,problemi sa spavanjem, poteškoće u upravljanju stresom i nadutost neke od tvojih redovitih briga, svidjet će ti se kada ti kažemo da možeš učiniti nešto po tom pitanju!

Pogledajmo što se događa u našim tijelima i što možemo učiniti po tom pitanju!

Što je estrogen

Estrogen je hormon koji kod žena pomaže u razvoju i održavanju reproduktivnih i ženskih karakteristika, kao što su grudi i bokovi. Također pridonosi kognitivnom zdravlju i funkciji kardiovaskularnog sustava.

Kako djeluje estrogen?

1. Pohranjuje masnoće u tijelu

Estrogen usporava tvoj metabolizam, ali također povećava skladištenje masnoće. Kada je razina estrogena povišena i razina progesterona niska (progesteron je hormon kojeg oslobađaju jajnici), to će dovesti do začaranog kruga. Tjelesna mast oslobađa nešto estrogena (osim što ga pohranjuje), što dodatno potiče nakupljanje tog viška kilograma.

2. Zadržava vodu

Estrogen je glavni razlog zašto se većina žena osjeća napuhano tijekom menstruacije. Ovaj problem može se pripisati neravnoteži između estrogena i progesterona. Ako postoji višak estrogena, stijenke kapilara će dopustiti da prođe više vode.

3. Povećava želju za utješnom hranom

Neposredno prije menstruacije često imamo nezaustavljivu želju za masnom i slatkom hranom.

I to je dio velikog reproduktivnog plana: tijelo pokušava nakupiti masnoće kako bi bilo više šansi za trudnoću, održavanje trudnoće do poroda i onda energiju za dojenje.

Ako se prepustimo ovim žudnjama, možemo se oprostiti od svog tijela iz snova!

4. Uzrokuje probleme sa spavanjem

Dokazano je da je nedostatak sna povezan s debljanjem ili problemima s gubitkom težine. Prema istraživanju koje je provela National Sleep Foundation, čak 67% žena reklo je da ima problema sa spavanjem barem nekoliko noći mjesečno!

Ponovno, možemo kriviti neravnotežu spolnih hormona!

Kako postići hormonsku ravnotežu

Nažalost, endokrini disruptori i kemikalije koje djeluju kao estrogen u našem tijelu praktički su neizbježni u našem okruženju; mogu se naći u pitkoj vodi, u plastičnim bocama, u našoj kozmetici, proizvodima za čišćenje, čak i u našoj hrani.

Međutim, ono što možemo učiniti je osigurati da se višak estrogena ukloni iz tijela.

Kako bi ti pomogao u detoksikaciji estrogena, te osloboditi se hormonske neravnoteže, TummyTox je stvorio revolucionarne kapsule Hormone Balance.

Zašto Hormone Balance

Hormone Balance, najbolji 3-u-1 detoks estrogena na tržištu, balansira, deaktivira i izbacuje estrogen.

Sa superstar sastojcima (ekstraktima matičnjaka, smeđe alge, ružmarina, klorele i crnog papra te vitaminom B6) obnavlja hormonsku ravnotežu i na potpuno prirodan način sprječava debljanje uzrokovano viškom estrogena.

Drugim riječima, može ti pomoći da se oprostiš od magle mozga, razdražljivosti, nadutosti, viška kilograma, lošeg sna i umora.

Isprobaj - tvoje tijelo će ti biti zahvalno!