TUMMYTOX blogs.

Hladna termogeneza: Kako ti zima može pomoći pri mršavljenju

Jesi li znala da tuširanje hladnom vodom, kupanje u hladnom jezeru i igranje na snijegu mogu imati nevjerojatne prednosti za mršavljenje? Dobro si čula! Kada si izložena niskim temperaturama, tvoje tijelo ubrzava metaboličke procese, poput sagorijevanja masnoće, potrošnje kalorija i metabolizma. Ovaj proces je također poznat kao hladna termogeneza.

Cold Thermogenesis: How Winter Can Help You Lose Weight

Kako djeluje hladna termogeneza?

Započnimo s nekim osnovama hladne termogeneze.

Termogeneza je proces u kojem tvoje tijelo proizvodi toplinu. Glavna uloga termogeneze je da te zagrije kada si izložena niskim temperaturama. Mehanizam je vrlo jednostavan. Kako bi proizvelo toplinu, tvoje tijelo stimulira metabolizam i sagorijeva kalorije i masnoće.

A najbolji dio? Dok si u termogenezi, gubiš kilograme, tako da i ne osjetiš! I da, to uključuje i tvrdoglavu masnoću na trbuhu.

Uloga bijele i smeđe masti

Za razumijevanje termogeneze bitno je razumjeti ulogu bijele i smeđe masti.

Vjerojatno si upoznata s bijelom masnoćom. Imati malo bijele masti je dobro za nas, jer štiti naše unutarnje organe. Međutim, višak masnoće ima tendenciju nakupljanja oko tvrdoglavih područja poput trbuha, bokova i struka. Zato moraš ciljati na bijelu masnoću kada želiš smršavjeti i oblikovati svoju figuru.

Smeđa mast je sasvim druga priča. Imati više smeđe masti je dobro za jer je smeđa mast odgovorna za termogenezu.

To znači da moraš stimulirati smeđu masnoću kako bi iskoristila sve prednosti termogeneze, uključujući:

  • Pojačani metabolizam
  • Brza probava
  • Pojačana energija
  • Smanjen rast masnih stanica
  • Učinkovito sagorijevanje masnoće (uključujući sagorijevanje sala na trbuhu)
  • Suzbijanje želje za hranom - savršeno za one koje vole slatko 

Koje su druge prednosti?

Mnogi sportaši i slavne osobe prisežu na terapiju hladnoće. To je njihova sveta wellness rutina. Nije ni čudo – nudi brojne dobrobiti za tvoje tijelo i um:

  • Povećana razina energije

Jesi li ikada pokušala skočiti u hladnu rijeku i odmah si se osjećala kao nova? Povećana energija, uz smanjenu tjeskobu, depresiju i stres, dobro su istražene dobrobiti izlaganja hladnoći. Ove činjenice možeš iskoristiti u svoju korist – pokušaj se tuširati hladnom vodom kad god se osjećaš umorno ili tromo.

  • Zdrav i mlad mozak

Izlaganje hladnoći štiti mozak od degradacije i omogućuje mu stvaranje novih veza. Dugoročno gledano, može spriječiti kognitivni pad, gubitak pamćenja i bolesti poput Alzheimerove i Parkinsonove bolesti. To znači da tvoj mozak može duže ostati mlad.

  • Jačanje imuniteta

Hladna termogeneza također jača imunološki sustav smanjenjem upale i ubrzavanjem prirodnog procesa ozdravljenja tijela. To znači da je manja vjerojatnost da ćeš dobiti sezonsku prehladu ili želučanu virozu.

  • Dubok i miran san

Znaš li izraz "spavati kao beba"? Nakon terapije hladnoćom sigurno i hoćeš. Ne samo da ćeš brže zaspati, nego ćeš i spavati dublje i probuditi se svježa.

  • Oporavak nakon treninga

Mnogi vrhunski sportaši kupaju se u ledenim kupkama kako bi ubrzali oporavak od vježbanja i smanjili bol u mišićima. Pokušaj se istuširati hladnom vodom nakon odlaska u teretanu kako bi poboljšala svoje rezultate.

  • Zbogom masnoći na trbuhu

Tijekom hladne termogeneze stimuliraju se važni hormoni za sagorijevanje masnoće. Zato je termogeneza posebno dobra za sagorijevanje tvrdoglave masnoće na trbuhu. Još bolje vijesti? Uranjanje bokova je uključeno!

Kako možeš potaknuti hladnu termogenezu?

1. Istuširaj se hladnom vodom

Hladni tuševi izvrsni su aktivatori termogeneze. Ako si početnica, započni s toplom vodom i polako prelazi na hladnu vodu. Preporučujemo da prvo poprskaš donji dio tijela, a zatim polako nastaviš prema gore.


2. Umij lice hladnom vodom

Još nisi spremna odustati od tuširanja vrućom vodom? Umivanje lica hladnom vodom će pomoći! Poticanje hladne termogeneze savršen je način za početak dana.


3. Provedi vrijeme na otvorenom

Svi želimo ostati zamotani, ispod dekice, pijuckajući nešto vruće tijekom hladne sezone. Međutim, zima je nevjerojatan prirodni stimulans termogeneze. Prošeći prirodom ili centrom grada.


4. Smanji grijanje prije spavanja

Spavanje u hladnijoj prostoriji aktivirat će termogenezu, zbog čega ćeš sagorijevati masnoće dok toneš u san. Jednostavno, jednostavno i zdravo. Zvuči super!


5. Dodaj termogenu hranu svojoj prehrani

Termogena hrana, poput kajenskog papira, đumbira i zelenog čaja, može pokrenuti termogenezu iznutra. Nakon što pojedeš takve sastojke, tvoje tijelo sagorijeva kalorije i masnoće dugo nakon što si završila s obrokom. A najbolji dio je to što je termogena hrana općenito zdrava!


6. Isprobaj termogeni proizvod za otapanje masnoće

Budimo iskreni. Nemamo uvijek vremena provoditi duge sate vani. Također nismo uvijek raspoloženi za tuširanje hladnom vodom. Tu na scenu stupaju termogeni proizvod za otapanje masnoće, poput našeg Belly Shapera.

KapsuleBelly Shaper daju sve termogene prednosti dok ne zahtijevaju mnogo truda. Svaka kapsula odmah aktivira termogenezu iznutra prema van. Dakle, sagorijevaš tvrdoglavu masnoću na trbuhu i masne naslage oko struka i bokova, a da to ine osjetiš.

Pogledajmo sastojke proizvoda Belly Shaper:

  • Morosil® je patentirani ekstrakt crvene naranče koji može smanjiti obujam struka (do 7,5* cm), obujam bokova (do 6* cm) i smanjiti abdominalnu masnoću (do 50%*).
  • MaxiTherm® je kajenski papar vrhunske kvalitete koji pomaže iskoristiti sve prednosti termogeneze u mršavljenju.
  • Zeleni čaj podržava metabolizam i prirodnu termogenu aktivnost.
  • Crni papar podupire učinkovitost formule i pomaže kod probave i kontrole težine.
  • Vitamin B6 pomaže pretvaranju hrane u energiju te smanjuje umor i iscrpljenost.

Zaključak

Sljedeći put kada budeš "proklinjala" zimu i niske temperature, sjeti se da hladna termogeneza nudi neke nevjerojatne prednosti za zdravlje i gubitak težine. Dakle, pokušaj se tuširati hladnom vodom, dopuniti Belly Shaperom ili jednostavno izaći i raditi snjegoviće. Najvažnije je da bude zabavno i ugodno. A tko zna… možda i počneš uživati u zimi!

Izjava o odricanju od odgovornosti: Mudro koristi ove savjete. Termogeneza ne uključuje drhtavicu i plave usne. Zapravo, to je način da izgradiš svoj imunološki sustav i usput smršaviš. Ispravno izvedena, hladna termogeneza jedna je od najzdravijih tehnika mršavljenja.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-21%
Posebna cijena 21,99 EUR(165,69kn) Standardna cijena 27,99 EUR(210,90kn) As low as 19,99 EUR(150,62kn)
Pogledajte proizvod
RAVNOTEŽA HORMONA
-44%
Posebna cijena 14,99 EUR(112,95kn) Standardna cijena 26,99 EUR(203,37kn) As low as 12,99 EUR(97,88kn)
Pogledajte proizvod