TUMMYTOX blogs.

10 najboljih božićnih filmova i kako se NE udebljati ovih praznika

Da, da… ušli smo u zadnji tjedan prije Božića, a to znači da kreće jedno od najljepših doba godine, kada se udobno smjestimo na kauč, ušuškamo pod dekicom i gledamo božićne filmove uz božićne kolačiće...

Zato smo ti danas pripremili naših 10 najdražih filmova, kako bi mogla odmah započeti s maratonom! Ali to nije sve, otkrij u nastavku...

image

Iako je lijepo provesti zimske praznike kod kuće, ove godine bit ćemo još više vremena zatvoreni, a to znači da ćemo sigurno više papati. Zato smo ti danas pripremile i par savjeta kako ne bi pretjerala i svoju liniju ipak održala pod kontrolom.

Prvo započnimo s onim zabavnim dijelom, našim najdražim filmovima:

1. Home Alone (1990)

2. How the Grinch Stole Christmas (1966)

3. Elf (2003)

4. The Santa Clause (1994)

5. The Nightmare Before Christmas (1993)

6. It’s a Wonderful Life (1946)

7. Last Christmas (2019)

8. A Charlie Brown Christmas (1965)

9. The Holiday (2006)

10. The Polar Express (2009)

A sada onaj malo manje zabavan dio, ali neophodan ako se ne želimo i same pretvoriti u djeda mraza ;)

1. Obrati pažnju na porcije

Uživaj u hrani koju voliš, ali nemoj pretjerivati s porcijama. Pokušaj uzeti malo svega što se nudi na stolu, ali u ograničenim količinama. Ako odmah navališ na sve dobrote u velik porcijama, nema ti spasa, zato probaj uzimati što manje.

2. Ne ostavljaj slatkiše po kući

Nakon što se malo počastiš kolačićima, pospremi ih. Nemoj ih stalno puštati pred očima, jer i sama znaš da im nećeš moći odoljeti i sve ćeš ih pojesti!  

3. Moraš znati reći ne

Iako je u ovo doba teško reći ne, uvijek se sjeti kakve te posljedice očekuju ako na sve ponuđeno kažeš da… djeda mraz ti ne gine! A to ne želiš, zar ne ;)

4. Ne pretjeruj s alkoholom

Iako su teška vremena, pretjerivanje s alkoholom nikad nije dobra ideja, a da ne govorimo o tome kako alkohol zapravo deblja. Navečer si priušti čašu dobrog vina ili punča, ali ne više od toga!

5. Navečer odaberi juhu

Ako pretjeraš s ručkom, pokušaj to izbjeći navečer. Teška hrana i pretjeravanje u kasnim večernjim satima je nešto najgore što možemo učiniti za svoj organizam. Zato radije pojedi kakvu laganu juhicu.

6. Ipak izađi iz kuće!

Obično svi imamo istu proceduru - ručak i kauč. Ali pokušaj to ne raditi. Iako sada ne možemo puno ići okolo, lagana šetnja oko kuće ili u obližnji park pomoći će ti da lakše probaviš hranu i održiš metabolizam u formi.

7. Pij puno vode

Ako jedemo puno slane hrane može se dogoditi da nam se voda krene zadržavati u tijelu (sjeti se samo onog djeda mraza s ogromnim trbuhom, aha, sigurne smo da znaš taj osjećaj napuhanosti). Zato radije gledaj da pored sebe uvijek imaš bocu vode i da popiješ barem 2 litre dnevno.

Ipak, ne pretjeruj sa samokontrolom

Na kraju krajeva, praznici su, i ako budeš slijedila samo par naših savjeta, već ćeš učiniti puno! A kako ne bi bila previše pod stresom (jer to nikako ne želimo, želimo da za praznike uživaš), uvijek možeš malo varati i poslužiti se našim proizvodima s kojima ćeš spriječiti nakupljanje vode u organizmu, pobrinuti se za lagani detoks i topiti višak masnoće koje ćeš sigurno unijeti u sebe.

Proizvodi za vas

POTPUNO RJEŠENJE ZA MRŠAVLJENJE
-60%
Posebna cijena 39,99 EUR(301,32kn) Standardna cijena 98,99 EUR(745,89kn)
Pogledajte proizvod