TUMMYTOX blogs.

9 pravila francuskinja koje bi trebala znati

Boemski život francuskih žena često nas natjera da se zamislimo. Otkrij njihove tajne.

image

Iako više vole kupovati odjeću nego hranu, što ne preporučamo kao zdrav život, u svakodnevnom životu slijede neka pravila koja ih čine najmršavijim u Europi.

1. Doručak mora biti jednostavan

Kava, kroasan. Francuskinja radije stoji ispred ormara nego iznad štednjaka. Obično imaju 2-3 pauze za kavu do podneva, a uz kavu nikada ne naruče kolač ili sendvič.

Brza i jednostavna alternativa za to je smoothie, ili si napraviti Daily Kick čaj  kojeg možeš pijuckati tijekom dana kako bi imala više energije.

2. Salata i voće za ručak

Mnogi francuzi ručaju u kafiću. Žene obično naruče povrće sa žara, salatu, ribu ili komadić kozjeg sira s maslinovim uljem.

Ako si ikada bila u Francuskoj možda si došla do zaključka da pojedu puno škroba, jer u svakom restoranu uz aperitiv posluže kruh s malo maslaca. No francuskinje obično preskaču to predjelo, ili pojedu veoma malo uz dvije čaše vode.

3. Točan iznos novaca za ručak i ništa više

Francuskinje točno znaju koliko će potrošiti za ručak, i zato nikad ne uzimaju sa sobom novčanik već samo određen iznos novca.

4. Svaku kaloriju treba zapisati

Nije neuobičajeno vidjeti francuskinje za ručkom koje u svoju bilježnicu bilježe koliko su kalorija danas unijele. Ako premaše broj dopuštenih kalorija, preskaču večeru sljedećih par dana.

»Ako Madeleine danas nije niti takla povrće iz svog tanjura, znači da je sinoć pretjerala sa svinjetinom... »

5. Za užinu voće

"Curke, moja teta Amel mi je poslala nektarine iz Španjolske, tko želi probati?" Takva ponuda obično je popraćena brojnim usklicima odobravanja i zatim slijedi pauza od 15 minuta. Sve puste ono što rade, dok se sve ne pojede.

Sljedećeg dana jesti će jabuke iz Provanse ili kruške iz Loire. Na kraju pauze jedna će upitati, »Cure, ima koja tetu iz Bordeauxa? Bliži se sezona mladog vina.»

6. Na zabavi se pije, a ne jede

Francuski sastanci više se vrte oko ispijanja kvalitetnih vina, nego jela od tri slijeda. Razgovori su također poželjni i dugotrajni.

7. Preskočit ću desert

U Francuskoj nakon glavnog jela ne dolazi desert. Razlog je što francuskinje nikada ne jedu pa niti ne pripremaju deserte.

Napoleonova torta izmišljena je jedino za turiste. Čak i kada francuskinje naruče nešto slatko, pojedu veoma malo.

8. Dugi razgovori za vitku liniju

Nema razgovora za vrijeme jela? Tko kaže? U svakom slučaju, francuzi. Oni vole raspravljati o svakom jelu, ali i dugo žvakati svaki zalogaj.

9. Za lijepe noge treba puno hodati

Za vitko tijelo potrebno je oko 10 000 korakasvaki dan. Francuskinje taj broj itekako nadmaše, jer koriste svaki izgovor za prošetati.

Neke kreću sat vremena ranije od kuće kako bi mogle pješke ići na posao. Javni prijevoz je samo za turiste i one koji ne mogu hodati. 

Ako misliš da nemaš dovoljno snage ujutro za takav pothvat, preporučamo Fat Burner napitak koji će ti dati energiju.

Šetnja do posla dodatno će ti se isplatiti uz ovaj napitak jer ćeš topiti masnoće dvostruko brže.