TUMMYTOX blogs.

5 načina kako topiti kalorije dok odmaraš

Pitaš se, kako možeš iskoristiti vrijeme u izolaciji za optimalno topljenje masnoća, te kada sve to završi imati top oblikovano tijelo?

S obzirom da je odlazak u fitness nemoguć, vježbe moramo odraditi kod kuće! Zato ti otkrivamo kako ih najbolje iskoristiti, a uz to topiti masnoće čak i kada budeš odmarala!

image

1. Bolje spavaj

Dobar san nije samo važan za opće zdravlje, već i pomaže topiti kalorije. Ali ne samo to, zastrašujuće je da nedostatak sna deblja! Sudionici u jednom istraživanju su 5 dana spavali samo 5 sati, u tom su se vremenu, u prosjeku, udebljali 0.82 kg! San je zato izuzetno važan za zdravlje i ljepotu, također pomaže tijelo da se regenerira, a tijelo čak i preko noći topi kalorije. Zato idi ranije spavati i pobrini se da spavaš 8 sati!

2. Uživaj u šalici čaja

Starodavni lijek za mnoge tegobe, čajevi su upravo ti koji imaju mnoge blagodati. Bogati su antioksidansa, potiču bolju probavu i metabolizam te potiču topljenje masnoća.

image

3. Pij puno vode

Da li si znala da se naše tijelo sastoji od 60% vode, i bitna je za apsolutno svaku stanicu u tijelu. Dobra hidratacija je ključna i može ukloniti umor, poboljšati kognitivne sposobnosti, održati kožu lijepom i svježom, a može pomoći i kod gubitka težine.  Osim toga kad pijemo vodu duže ostajemo siti, a kažu i da dovoljan unos vode može voditi do topljenja više kalorija.

4. Iskleši si mišiće

Ljudsko tijelo puno lakše topi kalorije ako ima više mišića, nego ako ima puno masnoća. Što znači da što imaš više mišića, to ćeš trošiti više kalorija, čak i kada odmaraš (disanje, spavanje, dnevni zadaci).

“5 kilograma mišića bi otopilo 50 kalorija na dan u stanju odmaranja, dok bi 5 kilograma masnoća otopilo samo 20 kalorija” prema istraživaču iz Yale sveučilišta Christopher Whartonu, Ph.D.

5. Isprobaj Intervalni trening

Intervalni trening se sastoji od vježba visokog intenziteta s kratkim pauzama. Što znači da u svoj redoviti trening ubaciš preskakivanje vijače, brzo hodanje na mjestu, niski skip ili slično - samo moraš paziti da imaš dovoljno prostora i da ne porušiš sve oko sebe! Najbolje u tom treningu je da kratko traje, ali topljenje kalorija traje dugo, čak i kada završimo s vježbanjem.

Oblikuj top tijelo s Body Transformation paketom!

Možda ti se naši savjeti čine malo kompliciranima, ali mi imamo pomoć za tebe, paket Body Transformation koji će ti pomoći da ostaneš hidrirana, ubrzaš metabolizam, očistiš tijelo od toksina, i najbolje od svega da istopiš masnoće i isklešeš super sexy mišiće!

Jednom kada kreneš s preobrazbom tijela, sve će postati puno lakše, a ako budeš slijedila naše savjete, uspješno ćeš topiti kalorije čak i uz gledanje omiljene serije ili čitanje omiljene knjige!