TUMMYTOX blogs.

3 DIY Božićna poklona za sve

Blagdani su prekrasno vrijeme za darivanje i najljepši pokloni su upravo oni od srca. S naše 3 super ideje za poklone, moći ćeš zbilja pokazati koliko ti je stalo, zato što ćeš ih napraviti vlastitim rukama. 

I ne brini, ne moraš nabavljati neke skupe sastojke ili oruđa – sve što moraš učiniti je posjetiti lokalni supermarket.

image

DIY BOMBICE ZA KUPANJE

Ove jednostavne i mirišljave loptice za kadu dat će tvojim frendicama luksuzni spa osjećaj, kojeg si svatko zasluži. A da ne govorimo koliko učine kožu mekom i svilenkastom, pa tko to ne bi poželio! Savršeno za zimsko večernje opuštanje!

Sastojci:

  • 1 šalica sode bikarbone
  • ½ šalice limunske kiseline
  • 2 žlice kokosovog ulja (ili maslinovog ulja) 
  • Esencijalna ulja ili arome za pečenje
  • Ekstra sastojak: boje za hranu

Način pripreme:

U velikoj zdjeli pomiješaj sodu bikarbonu, limunsku kiselinu i ulje u tekućem obliku. Ako koristiš kokosovo ulje, nježno ga rastopi prije nego ga dodaš suhoj smjesi. Nakon toga dodaj aromu – ili neko esencijalno ulje ili arome za pečenje poput vanilije ili kakaa. Ako želiš možeš dodati i malo boje za hranu kako bi učinila bombice još zabavnijima.

Mješavina mora imati teksturu mokrog pijeska kada je spremna za oblikovanje u kalupe. Ako nemaš okrugle kalupe, ne brini, možeš bez problema oblikovati bombice u kalupu za led ili za muffine. Moraš ih pustiti barem 24 sata da se osuše i nakon toga su spremni za poklon!

DIY AROMATERAPIJA ZA TUŠIRANJE


image

Ovo je savršen poklon za sve one koji se više vole tuširati nego kupati u kadi. Ove pločice će pretvoriti svako tuširanje u pravi doživljaj aromaterapije. Možeš im dodati svoj vlastiti miks mirisa i prilagoditi baš za onu osobu kojoj ih daruješ.

Sastojci:

  • 1 šalica sode bikarbone

  • ½ šalice limunske kiseline
  • ½ šalice kukuruznog brašna
  • Esencijalna ulja
  • Voda u bočici sa špricom


Način pripreme:

U velikoj zdjeli promiješaj sodu bikarbonu, limunsku kiselinu i kukuruzno brašno. Nakon toga dodaj esencijalna ulja, ali ne više od 40 kapljica na cijelu mješavinu. Ne zaboravi da je glavni cilj da pločice pruže osjećaj aromaterapije, zato mora mješavina dobro mirisati, ali opet moraš pripaziti da ne koristiš previše ulja, kako mješavina ne bi postala previše masna. Jer to je vrlo opasno da se ne posklizneš!

Jednom kada dodaš željeni miris, polako kreni sprejati mješavinu s vodom. Pazi da vodu dodaješ postepeno dok ne poprimi teksturu mokrog pijeska. Zatim ih možeš staviti u kalupe i izvaditi nakon 24 sata kada se osuše. Onda ih možeš lijepo zamotati ili staviti u dekorativne posudice i pokloniti prijateljima!

DIY PILING ZA TIJELO


image

Ovaj 2-u-1 proizvod učinit će tvoju kožu mekšom nego je ikad bila. Ako ih upakiraš u slatke male kockice, to će ih učiniti još zanimljivijima. I pazi da napraviš duplu dozu, jer jednom kada ih isprobaš htjet ćeš ih zadržati vse za sebe!

Sastojci:

  • 1 šalica šećera 

  • ½ šalice narezanog ili naribanog sapuna 
  • ¼ šalice kokosovog ulja
  • Ekstra sastojak: boje za hranu

Način pripreme:

Započni tako da naribaš jedan tvrdi sapun, ili ga vrlo pažljivo nožem izreži na manje kockice te polovicu stavi u posudu primjerenu za grijanje. Nakon toga dodaj kokosovo ulje i nježno rastopi na laganoj vatri ili stavi u mikrovalnu na 15 sekundi dok ne postane smjesa tekuća.  

Jednom kada je mješavina rastopljena, dodaj šećer i ako želiš boje za hranu. Nakon toga stisni smjesu u kalupe i na brzinu zamrzni na 20 minuta ili malo više. Nakon toga možeš ih izvaditi i spremni su za isprobati ili pokloniti! 

Proizvodi za vas

DETOX I MRŠAVLJENJE
-33%
Posebna cijena 19,99 EUR(150,62kn) Standardna cijena 29,99 EUR(225,97kn)
Pogledajte proizvod