Znanost potvrđuje: Život je ljepši kad plešeš!

Najradosnije doba godine je iza ugla i svima nam je očajnički potrebna neka poštena proslava. Blagdansko vrijeme je vrijeme kada se okupljamo s prijateljima i obitelji – i jedemo! Međutim koliko god volimo blagdane, održavanje kondicije i savršene kilaže u ovom razdoblju punom uživanja može biti pravi izazov.

Ali jedino što možeš je posustati i ne brinuti o tom višku kilograma koji je skoro pa zagarantiran i zatim se jako truditi da ga se riješiš sljedeće godine. Ili pak možeš slijediti jednostavan, ali zlata vrijedan TummyTox-ov savjet, a to je: PLES!

image

Jednostavno se pokreni!

Nemaš teretanu u blizini, ne znaš koji program vježbanja slijediti ili nemaš društvo koje bi ti pružilo tu potrebnu motivaciju sve su to samo neki su od najčešćih izgovora za neaktivnost. Ali kada je ples u pitanju samo je potrebno dignuti se s kauča, upaliti muziku i zaplesati!

Nekoliko istraživanja pokazalo je da su prednosti plesa ogromne! Pogledajmo neke od glavnih.

1. Fizičke prednosti

Tvoje tijelo će ti biti zahvalno za svaki tvoj pokret, bez obzira koliko smiješan bio! Ples je vježba za cijelo tijelo i smanjuje ukočenost, poboljšava pokretljivost zglobova, kao i fleksibilnost i snagu mišića. Ples nam pomaže da budemo agilniji i da imamo bolju koordinaciju. Ovisno o vrsti plesa, naravno, može biti i odlična kardio vježba, poznata po mnoštvu dobrobiti za kardiovaskularni sustav.

Tijekom 30-minutnog plesanja možeš sagorjeti istu količinu kalorija kao kada ideš na lagano 30-minutno plivanje ili trčanje. Stvarno ima smisla mrdnuti guzom kako bi održala kilograme ili čak smršavila!

2. Kognitivne prednosti

Većina nas ima problema s fokusom. Toliko je smetnji oko nas i toliko stvari koje drže naš mozak zaposlenim da ne prođe dan da nismo pod stresom. Srećom, istraživanja su pokazala da ples zapravo može poboljšati kognitivne vještine, donošenje odluka i poboljšati raspoloženje. 

3. Emocionalne prednosti

I naposljetku – prednost plesa koja nam se najviše sviđa – a to je da podiže tvoj duh, smanjuje tjeskobu i pomaže ti da se opustiš.

Faktor sreće tijekom plesanja je ogroman!

Pomicanje tijela uz zvuk glazbe podiže razinu serotonina (serotonin je hormon sreće), pa je zato ples idealna aktivnost za sve one trenutke kada se osjećaš frustrirano ili kada žudiš za hranom za koju vjeruješ da će ti pomoći da se nosiš sa svojim slabim raspoloženjem.

Top 10 pjesama savršenih za plesanje

Pleši kao da te nitko ne gleda – sama ili s partnerom – plesanje je puno je bolje od pribjegavanja nezdravoj hrani i piću! Umjesto da posežeš za kasnonoćnim grickalicama, pusti svoje omiljene pjesme i samo pleši, pleši, pleši!

  • Mariah Carey - All I Want for Christmas
  • Dino Dvornik feat. Davor Gobac - Sretan Božić, sretna Nova godina
  • Brenda Lee - Rockin' Around The Christmas Tree
  • Detour - Zaljubila Sam Se
  • Daryl Hall & John Oates - Jingle Bell Rock
  • Vatra - Tango
  • Jinx - Tamo gdje je sve po mom
  • Svadbas - Treblebass.
  • Dino Dvornik - Ti si mi u mislima
  • Frank Sinatra - Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

Zapleši ovog prosinca!

Uključi se u svakodnevno plesanje i zajedno s dovoljnim unosom vode, dovoljnom količinomsna i visokokvalitetnimdodacimaprehrani koji nude dodatnu pomoć u jačanju metabolizma, sagorijevanju više masnoće i održavanju normalne razine šećera u krvi, bit ćeš na dobrom putu da u novu godinu uđeš zdrava i sretna!

Zapleši!

Proizvodi za vas

DETOX I MRŠAVLJENJE
-67%
Posebna cijena 21,99 EUR(165,69kn) Standardna cijena 65,99 EUR(497,23kn)
Pogledajte proizvod
KONTROLA APETITA
-67%
Posebna cijena 24,99 EUR(188,30kn) Standardna cijena 74,99 EUR(565,05kn)
Pogledajte proizvod