TUMMYTOX blogs.

Znanstvenici potvrđuju: ovo su jedni od najsnažnijih podizača imuniteta na tržištu!

Ako se i ti osjećaš kao da tvojem imunitetu treba dodatni poticaj ovih dana, za tebe imamo odlične vijesti! Istraživanje je pokazalo da je snažna kombinacija kurkume i vitamina D3 upravo ono što trebaš. Čitaj dalje i otkrij zašto.

image

Kurkuma, super snažna zaštita

Ova antička super hrana koristi se za brojna terapeutska liječenja već više od  4,000 godina. I to s dobrim razlogom! Studije su otkrile da kurkumin, glavni sastojak u Kurkumi, donosi brojne korisne učinke na zdravlje cijelog tijela  – i dokazano je najučinkovitiji za podizanje imunološkog sustava te podržavanje respiratornog zdravlja.

Ali što to točno znači?

To znači da kurkumin podržava imunološki sustav na način da mu pomaže reagirati na pravi način u pravo vrijeme. Pomaže tijelu da skupi super učinkovitu obranu od mikroba, poput virusa i bakterija te im sprječava da napadnu tvoje tijelo. S obzirom da mnogi napadači samo čekaju kada će napasti tvoj respiratorni sustav, upravo na tom području promjena će biti najočitija.

A to niti nije sve što čini. Osim što se bori protiv mikroba, kurkumin daje tijelu svu potrebnu podršku tako da se ne iscrpi previše u borbi. Zato možeš vidjeti i veliku promjenu i poboljšanje u tome kako se osjećaš.

Ako ti već zvuči savršeno, pričekaj da čuješ još i o vitaminu D3!

Vitamin D3, uništava mikrobe

Kada govorimo o podizanju imuniteta i održavanju zdravog respiratornog sustava, takozvani vitamin sunca igra važnu ulogu isto kao i kurkumin.

Kako zapravo djeluje?

Vitamin D pomaže aktivirati tvoju prirodnu imunološku obranu i boriti se protiv infekcija u tvom tijelu. Posebice stimulira tvoj imunološki sustav da proizvede više supstanca za uništavanje mikroba. Što se više poveća broj tih supstanca, to imaju lakši posao da unište patogene koji drže tvoje tijelo poput taoca.

Na taj način vitamin D pomaže obraniti tvoje tijelo od uljeza, što dokazuje da je posebice učinkovito u borbi protiv infekcija respiratornog sustava. Zapravo, jedna meta-analiza objavljena u British Medical Journal, pokazala je da vitamin D može smanjiti rizik za običnu prehladu i infekciju respiratornog sustava do čak 10%!

A što kažeš na kombinaciju jednog i drugog?

Ako su toliko snažni i impresivni sami za sebe, pomisli što tek mogu učiniti ako ih uzimaš zajedno! To je kao da so osvojila jackpot.

Kombinacija kurkumina i vitamina D3 pomaže tijelu da na vrijeme i koordinirano reagira protiv virusa i bakterija, što je ključno za uspjeh misije. Evo zašto je toliko bitno.

Vrijeme je sve. Isto tako i učinkovitost. Ako tvoje tijelo brzo odreagira i napadane mikrobe dovoljno jako, uspješno će se obraniti od njih. Ali ključna stvar ovdje je da to učini bez da se ti osjećaš loše u tom procesu.

I upravo o tome je riječ u kombinaciji kurkumina i vitamina D3! Pomaže tijelu da napadne brzo i svom snagom, dovoljno da se mikrobi umaknu, a s druge strane spriječava da tijelo se tijelo preotereti i oslabi.

DA, toliko su dobri!

Ali prije nego kreneš s nabavkom životne zalihe kurkume, tj. začina kurkume, napravimo malu pauzu. Zato što, ako želiš sve njezine učinke, morala bi napraviti jednu stvarno ogromnu zalihu! Evo zašto…

Kurkuma začin nije dovoljan

Iako ima pozitivne učinke na tvoje zdravlje, začin kurkume sadrži samo 3% kurkumina. Što znači da ako ju koristiš kao začin ili si napraviš kurkumin napitak s mlijekom, neće ti dati dovoljno učinaka.

Zapravo, brojne su studije pokazale da ako želiš najbolje rezultate potrebno je barem 1 g (do čak 6 g) čistog kurkumina direktno u krvotok. Prije nego uopće počneš računati koliko je to praha kurkume (negdje između 33 i 200 g), odmah ćemo te zaustaviti. Evo zašto.

Čak i ako bi pojela toliko kurkume svaki dan, još je jedna stvar koja sprječava da u potpunosti iskoristiš njezine nevjerojatne učinke: kurkumina loša biodostupnost. Stvar je u tome da se kurkumin sam po sebi teško apsorbira u tijelu. A ako ne dođe do tvog krvotoka, za tijelo je nemoguće iskoristiti ga.

Zato su dodaci prehrani toliko učinkovitiji. Oni ga isporuče u formi kako bi za tijelo bili bolje dostupni. Ali čak i u tom slučaju…


Nisu sve kapsule dovoljno snažne

Za početak, dodaci sadrže kurkumin u obliku ekstrakta, što znači da imaju do 95% kurkumina. Već to je ogromna razlika u usporedbi sa začinom. A što se tiče biodostupnosti, najčešće se kombinira s ekstraktom crnog papra kako bi se povećala dostupnost tijelu. Unatoč tome što to djeluje, nije najbolje od najboljeg.  

Otkrij novu generaciju revolucionarnih kurkuminih dodataka!

Formula koja je sve promjenila – donosi kurkumu u micelarnom obliku za najbolju apsorpciju ikada! Miceli napunjeni kurkumom osiguravaju najveću moguću biodostupnost tijelu, što znači da tijelu pružaš najveću moguću količinu aktivnog sastojka. A razlika je nevjerojatna!

Kurkumin u njegovom micelarnom obliku je 185x više biodostupan od običnih kurkuminih kapsula!


image

TummyTox Kurkuma kapsule – vrhunski dodatak za podizanje imuniteta

TummyTox Kurkuma kapsule donose kombinaciju micelarnog kurkumina185x boljom bio dostupnošću i vitamina D3 za najbolju moguću apsorpciju i maksimalnu podršku imunološkom sustavu!  

Samo 1 kapsula TummyTox Kurkume sadrži 30 mg micelarnih kurkuminoida što je isto kao 5.5 g čistog kurkumina! Budi sigurna, ovo je apsolutni pobjednik.