TUMMYTOX blogs.

Jesi li spremna za sezonu prehlada i gripa?

Da, opet je to doba godine kada se svim mukama trudimo ostati zdravi dok oko nas svi imaju simptome prehlade.

Znamo da se treba pravilno hraniti i uzimati vitamine, no zbog svakodnevnog stresa naše tijelo je oslabljeno i potrebna mu je pomoć kako bi imunološki sustav ostao spreman za napade virusa i bakterija!

image

Tijelo nam javlja da mu nešto nedostaje

Kako bi tvoj imunološki sustav bio dovoljno snažan i spreman za bitku s virusima i bakterijama, mora imati na volju sve hranjive tvari koje mu pomažu ojačati obranu od mikroba (antioksidanse, fito hranjive tvari, vitamine, minerale, aminokiseline…).

Te tvari tijelo treba još i više ako je opterećeno svakodnevnim stresom, lošom prehranom, nedostatkom kretanja, cigaretama, alkoholom, viškom kilograma ... Česte prehlade su upravo pokazatelj nedostatka tih tvari.  

Obična prehlada može prerasti u ozbiljnu bakterijsku upalu

Ako ignoriramo prehladu, znači upozorenja tijela da mu nešto nedostaje, ugrožavamo se za nastanak ozbiljnih bolesti.

Prehlada je znak oslabljenog imunološkog sustava. I ako tada ne poduzmemo ništa i tijelo ne opskrbimo sa svim potrebnim hranjivim tvarima riskiramo da nam se prehlada ponovi, ili još gore preraste u nešto puno ozbiljnije! Povećava se opasnost da slab imunološki sustav iskoriste bakterije i dođe do upale ušiju, sinusa ili čak upale pluća.

Par trikova za snažniji imunološki sustav

Najbitniji je san (barem 7 – 9 sati), redovito kretanje, uravnotežena prehrana i izbjegavanje stresa. A tu je i ImmunyTea. Taj čaj će u tvome tijelu stvoriti pravu vojsku koja će mu pomagati u borbi protiv virusa i bakterija. Ali to nije sve, sa svojim aktivnim sastojcima će se pobrinuti za ekstra dozu energije svaki dan!

Već samo 1 šalica Immuny Tea na dan će poboljšati djelovanje imunološkog sustava i pomoći mu da se uspješno bori za tvoje zdravlje.