Halloween je savršeno vrijeme da napraviš čaroliju u kuhinji
Zastrašujuća sezona je pred nama! Vrijeme je da izneseš svoj omiljeni lonac– ovaj zastrašujuće ukusan izbor poslastica očarat će tvoje nepce i natjerati te da želiš još.
Skullcake od kupine i čokolade
Zastrašujući i ukusni, ovi kolačići ukrašeni lubanjom vrhunska su mračna poslastica. Pripremi pahuljaste kolačiće od tamne čokolade s kupinama kao vrhunsku poslasticu za Halloween!
SASTOJCI:
Za cupcake
1 šalica sojinog mlijeka
1 žlica jabučnog octa
1 žlica granula instant kave pomiješana s 2 žlice kipuće vode
1/3 šalice pirea od jabuke
1/3 šalice maslinovog ulja
1 žličica ekstrakta vanilije
1 šalica glatkog brašna
½ šalice nizozemski prerađenog kakaa u prahu
¾ žličice sode bikarbone
¼ žličice morske soli
¾ šalice šećera u prahu
¼ šalice svijetlog muscovado šećera
Za nadjev
350 g kupina
¼ šalice šećera
¼ šalice vode
Za glazuru
1 šalica veganskog maslaca
4 šalice šećera u prahu
2 žlice tekućine (voda, vegansko mlijeko, sok...)
1 žličica ekstrakta vanilije
Za ukras
300 g crne čokolade
½ šalice svježih kupina
Vrijeme pripreme: 1 sat| Vrijeme pečenja: 22 minute | Ukupno vrijeme: 1 h 22 minute | Porcija: 12
UPUTE
1. DIO: KOLAČI
- Zagrij pećnicu na 180°C.
- Kalup za kolače obloži kalupima za kolače.
- Ulij sojino mlijeko i jabučni ocat u zdjelu, dobro promiješaj i ostavi da odstoji 10 minuta.
- Dodaj pire od jabuka, granule kave, ekstrakt vanilije i maslinovo ulje te promiješaj.
- U posebnu zdjelu dodaj brašno, kakao prah, šećer u prahu, sodu bikarbonu, sol i muscovado šećer. Temeljito promiješaj.
- Dodaj mokre sastojke u zdjelu sa suhim sastojcima i lagano promiješaj.
- Ulij tijesto u kalup za kolače. Peci 22-25 minuta.
- Pusti kolačiće da se ohlade 10 minuta, zatim ih prebaci na rešetku za hlađenje i ohladite ih dodatnih 30-40 minuta.
2. DIO: KREMA
- Pomiješaj kupine, šećer i vodu u loncu i pusti da zavrije te kuhaj 12 minuta. Ne zaboravi često miješati dok se smjesa ne zgusne.
- Kad se krema ohladi na sobnoj temperaturi ostaviti ga da odstoji u hladnjaku.
3. DIO: DOMAĆA VEGANSKA KREMA OD MASLACA
- Napravi domaću vegansku kremu od maslaca. Miksaj veganski maslac i pola šećera u prahu na laganoj brzini. Koristi mikser s nastavkom s lopaticom. Dodaj drugu polovicu šećera u prahu i ponovno miksaj na niskoj brzini.
- Dodaj odabranu tekućinu i ekstrakt vanilije; miksaj na niskoj razini dok smjesa ne postane potpuno sjedinjena i glatka.
4. DIO: VRIJEME ZA TAMNU ČAROLIJU
- Prvo otopi čokoladu na pari. Ulij ju u kalupe u obliku lubanje i drži u hladnjaku. Alternativno, kalupi u obliku šišmiša, duhova, nadgrobnih ploča ili bundeva djeluju jednako dobro!
- Kad se cupcakesi ohlade, izreži sredinu vadicom za kolače ili jabuke.
- Kremu od kupina ulij u sve cupcakese i vrati izrezane poklopce.
- Maslac kremu podijeli na 2 dijela. U prvu polovicu dodaj 4 žlice kakaa u prahu i izmiksaj; zatim dodaj 2 žlice u drugu polovicu i izmiksaj.
- Dodaj obje kreme od maslaca u vrećicu s otvorenim zvjezdastim nastavkom. Naizmjenično mijenjajte dvije kreme od maslaca kada puniš vrećicu kako bi dobila efekt vrtloga.
- Nanesi kremu od maslaca na kolače. Ukrasite čokoladnim lubanjama i svježim kupinama.
Horror keksići s maslacem od kikirikija
Ovi keksići užasa toliko su ukusni da će ti se koža ježiti od oduševljenja. Uroni zubima u bogate čokoladne keksiće obogaćene mekanom karamelom od maslaca od kikirikija.
SASTOJCI:
Za tijesto za kekse
- ½ šalice mljevenih badema
- 2 žlice kokosovog šećera
- 2 žlice javorovog sirupa
- 4 žlice maslaca od kikirikija
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- ¼ žličice morske soli
- 50 g čokoladnih komadića (za vegansku opciju probajte one bez mliječnih proizvoda!)
Za karamel od maslaca od kikirikija
- 2 žlice maslaca od kikirikija
- 4 žlice čistog javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- ½ žličice morske soli
Za čokoladni preljev
- 300 g čokolade bez mliječnih proizvoda
- 1 žličica kokosovog ulja
Vrijeme pripreme: 25 minuta | Vrijeme hlađenja: 20 minuta | Ukupno vrijeme: 45 minuta | Procija: 12
UPUTE:
1. DIO:ČOKOLADNI PRELJEV
- Pleh za muffine obložiti kalupima za kolače.
- Na pari otopiti čokoladu.
- Ulij 1 žlicu otopljene čokolade u svaki kalup za pecivo. Pusti da odstoji nekoliko minuta, a zatim ga spremi u zamrzivač na 15-ak minuta. Preostalu čokoladu sačuvaj za kasnije.
2. DIO: TIJESTO ZA KEKSIĆE
- Pomiješaj mljevene bademe, maslac od kikirikija, javorov sirup, kokosov šećer, ekstrakt vanilije i morsku sol u multipraktiku dok ne dobiješ tijesto.
- Ulij tijesto u zdjelu. Dodaj komadiće čokolade i umijesi tijesto.
- Podijeli tijesto na 12 diskova i svaki disk stavi u podlogu za kolače na sloj čokolade. Oko rubova ostavi mjesta za čokoladni premaz.
3. DIO: KARAMELA OD MASLACA OD KIKIRIKIJA
U zdjeli umuti maslac od kikirikija, javorov sirup, ekstrakt vanilije i sol dok smjesa ne postane glatka. Dodaj jednu čajnu žličicu karamele s maslacem od kikirikija na vrh svake mješavine tijesta za keksiće.
4. DIO: ZAVRŠNI DIO
Ostatak otopljene čokolade prelij preko svakog kalupa za kolačiće i ostavi u zamrzivaču najmanje 10 minuta.
Hrskave poslastice bez glutena u obliku mumije
Imate prijatelje s djecom koji dolaze za sat vremena i želite ih počastiti zastrašujućom poslasticom? Ovi ukusni rižini hrskavci oduševit će svakog gosta – živog ili mrtvog!
SASTOJCI:
Za hrskavu rižinu poslasticu
- 3 žlice veganskog maslaca
- 280 grama veganskog marshmallowa
- 6 šalica hrskavih rižinih pahuljica
- 450 grama veganske glazure
- Jestive oči
Za izradu jestivih očiju
- Crna boja ili kakao prah
Vrijeme pripreme: 15 minuta | Vrijeme pečenja: 20 minuta | Vrijeme hlađenja: 5 minuta | Ukupno vrijeme: 40 minuta
UPUTE:
1. DIO: HRSKAVA RIŽINA POSLASTICA
- Na laganoj vatri otopiti veganski maslac u velikom loncu.
- Dodaj veganski marshmallows i nastavi miješati dok se sve ne otopi i sjedini (oko 15 minuta).
- Skloni lonac s vatre i umiješaj hrskave rižine pahuljice.
- Pleh 13×9 obloži papirom za pečenje.
- Silikonskom lopaticom rasporedi smjesu marshmallowa i riže na pladanj.
- Ohladi smjesu 5 minuta.
- Izreži ih na pravokutnike – koliko god velike ili male želiš da tvoje mumije izgledaju!
2. DIO: DEKORACIJA
- Nanesi vegansku glazuru na hrskave poslastice od riže.
- Nanesi malo glazure, tako da podsjeća na tkaninu.
- Dodaj jestive oči i gotova si!
- Ako želiš zdraviju verziju jestivih očiju, slijedi dio 3.
3. DIO: JESTIVE OČI
- Pomiješaj kakao prah ili crnu prehrambenu boju u vegansku glazuru da postane crna.
- Nakapaj dvije kapi neobojene glazure na svaku poslasticu.
- Stavite dvije manje kapi crne glazure na vrh.
Veganske čokoladne medene pločice
Hrskave i užasno ukusne, naše veganske medene pločice natjerat će te polizati prste. Ova poslastica prelivena čokoladom topi se u ustima – a savršena je i za ''trick or treat''!
SASTOJCI:
- 170 g šećera
- 100 g zlatnog sirupa
- 50 ml vode
- 1½ žličice sode bikarbone
- 160 g veganske čokolade
Vrijeme pripreme: 35 minuta | Vrijeme pečenja: 2 sata| Ukupno vrijeme: 2 h 35 minuta | Porcije: 10
UPUTE:
1. DIO: MEDENE PLOČICE
- Provjeri jesu li svi sastojci izmjereni i oprema spremna jer moraš brzo raditi sa smjesom. Za štangice su ti potrebni silikonski kalupi, ali možeš koristiti i pleh veličine 8×8 cm, ali ga obloži papirom za pečenje.
- Također pripremi lonac, drvenu žlicu, termometar za slatkiše i pjenjaču.
- U loncu pomiješaj vodu, šećer u prahu i zlatni sirup i stavi na grijanje srednje jačine.
- Drvenom kuhačom miješaj dok se šećer ne rastopi.
- Nakon toga više ne smiješ miješati jer bi se šećer mogao kristalizirati.
- Pojačaj temperaturu na srednje jaku i stavi termometar za slatkiše u sirup. Smjesa se mora zagrijati na 149°C, što će trajati oko 15 minuta.
- Kad se sirup zagrije na 149°C, makni ga s vatre i umiješaj sodu bikarbonu. Miješaj samo u jednom smjeru kako se smjesa ne bi ispuhala.
- Budi oprezna; smjesa će biti jako vruća!
- Smjesu ulij u silikonske kalupe (ili lim za pečenje) i ostavi smjesu da se stegne na sobnoj temperaturi 1-2 sata. Ne pomiči ju!
- Kada se smjesa stegne, možeš ju izvaditi iz kalupa. Ako si koristila tepsiju, možeš smjesu rezati na štangice.
2. DIO: ČOKOLADA
- Otopi svoju vegansku čokoladu na pari.
- Umoči štangice u otopljenu čokoladu i stavi ih na rešetku za hlađenje.
- Nakon što se čokolada na pločicama stegne, veganske čokoladne pločice su spremne.
3. DIO: ČUVANJE
Čuvaj ih u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi i trajat će nekoliko tjedana – ali kladimo se da nećeš moći odoljeti da ih pojedeš puno prije!
Veganski Halloween brownies
Želiš unijeti malo čarolije u svoj dan? Ovi zabavni i jednostavni veganski kolačići zarobit će tvoja osjetila i ukrasti ti srce. Savršeno za grickanje dok gledaš klasik za Halloween!
SASTOJCI:
- 1 smjesa tvoje omiljene mješavine za veganske kolačiće
- 1 ½ šalice veganskih čokoladnih komadića
- 1 šalica veganskog maslaca
- 1/3 šalice zobenog mlijeka ili vrhnja od kokosa
- 1 ¼ šalice domaće veganske kreme od maslaca (više informacija potraži u receptu za Skullcakes!) ili veganske glazure od vanilije
Vrijeme pripreme: 30 minuta | Vrijeme pečenja: 12 minuta | Ukupno vrijeme: 32 minuta | Porcije: 10
UPUTE:
1. DIO: BROWNIES
- Slijedi upute na kutiji i napravi kolačiće.
- Pusti ih da se potpuno ohlade.
- Pripremi lim za pečenje s papirom za pečenje i stavi ga u zamrzivač.
2. DIO: VEGANSKI GANACHE
- Otopi veganski maslac u mikrovalnoj pećnici ili na pari.
- Dodaj 1 šalicu veganskih čokoladnih komadića i miješaj dok se čokolada potpuno ne otopi u maslacu.
- Dodaj zobeno mlijeko ili kokosovo vrhnje i miješaj dok se potpuno ne izmiješaju.
- Izvadi lim za pečenje iz zamrzivača, a kolačiće iz hladnjaka.
- Pažljivo stavi svaki brownie u čokoladni ganache pomoću vilice i potpuno ga premaži. Pusti da višak čokolade kapne natrag u zdjelu.
- Stavi svaki brownie na papir za pečenje.
- Ostavi obložene brownieje u zamrzivaču 10 minuta.
- Upotrijebi kap veganske glazure od vanilije kako bi napravila "oko" uz rub svakog kolačića.
- Otopi preostale komadiće čokolade. Žlicom ili čačkalicom nakapaj dizajn iz svojih omiljenih knjiga o napicima.
- Ostavi u hladnjaku najmanje 10 minuta i posluži.
Tvoja nova omiljena poslastica za Halloween
Iako je super zabavno odjenuti se u mumiju ili vampira jednu večer, znamo da se sljedećeg jutra ipak želiš probuditi kao najblistavija i najzdravija. Ali to ne znači da neće biti slatkih poslastica!
Imamo savršenu kombinaciju zdravstvenih prednosti i fantastičnihokusa koji će ti pomoći da se osjećaš i izgledaš najbolje. Daj svojoj koži prekrasan sjaj s Glowing Skin bombonima s okusom limuna, ojačaj kosu i nokte s Hair Care bombonima, a svoje dobro stanje veličanstveno poboljšaj s Multivitamin bombonima.
Proizvodi za vas
Možda ćete biti zainteresirani