Halloween je savršeno vrijeme da napraviš čaroliju u kuhinji

Zastrašujuća sezona je pred nama! Vrijeme je da izneseš svoj omiljeni lonac– ovaj zastrašujuće ukusan izbor poslastica očarat će tvoje nepce i natjerati te da želiš još.

Skullcake od kupine i čokolade

Zastrašujući i ukusni, ovi kolačići ukrašeni lubanjom vrhunska su mračna poslastica. Pripremi pahuljaste kolačiće od tamne čokolade s kupinama kao vrhunsku poslasticu za Halloween!

SASTOJCI:

Za cupcake

  • 1 šalica sojinog mlijeka

  • 1 žlica jabučnog octa

  • 1 žlica granula instant kave pomiješana s 2 žlice kipuće vode

  • 1/3 šalice pirea od jabuke

  • 1/3 šalice maslinovog ulja

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

  • 1 šalica glatkog brašna

  • ½ šalice nizozemski prerađenog kakaa u prahu

  • ¾ žličice sode bikarbone

  • ¼ žličice morske soli

  • ¾ šalice šećera u prahu

  • ¼ šalice svijetlog muscovado šećera

Za nadjev

  • 350 g kupina

  • ¼ šalice šećera

  • ¼ šalice vode

Za glazuru

  • 1 šalica veganskog maslaca

  • 4 šalice šećera u prahu

  • 2 žlice tekućine (voda, vegansko mlijeko, sok...)

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Za ukras

  • 300 g crne čokolade

  • ½ šalice svježih kupina

Vrijeme pripreme: 1 sat|  Vrijeme pečenja: 22 minute |  Ukupno vrijeme: 1 h 22 minute |  Porcija: 12

UPUTE


1. DIO: KOLAČI

  • Zagrij pećnicu na 180°C.
  • Kalup za kolače obloži kalupima za kolače.
  • Ulij sojino mlijeko i jabučni ocat u zdjelu, dobro promiješaj i ostavi da odstoji 10 minuta.
  • Dodaj pire od jabuka, granule kave, ekstrakt vanilije i maslinovo ulje te promiješaj.
  • U posebnu zdjelu dodaj brašno, kakao prah, šećer u prahu, sodu bikarbonu, sol i muscovado šećer. Temeljito promiješaj.
  • Dodaj mokre sastojke u zdjelu sa suhim sastojcima i lagano promiješaj.
  • Ulij tijesto u kalup za kolače. Peci 22-25 minuta.
  • Pusti kolačiće da se ohlade 10 minuta, zatim ih prebaci na rešetku za hlađenje i ohladite ih dodatnih 30-40 minuta.

2. DIO: KREMA

  • Pomiješaj kupine, šećer i vodu u loncu i pusti da zavrije te kuhaj 12 minuta. Ne zaboravi često miješati dok se smjesa ne zgusne.
  • Kad se krema ohladi na sobnoj temperaturi ostaviti ga da odstoji u hladnjaku.

3. DIO: DOMAĆA VEGANSKA KREMA OD MASLACA

  • Napravi domaću vegansku kremu od maslaca. Miksaj veganski maslac i pola šećera u prahu na laganoj brzini. Koristi mikser s nastavkom s lopaticom. Dodaj drugu polovicu šećera u prahu i ponovno miksaj na niskoj brzini.
  • Dodaj odabranu tekućinu i ekstrakt vanilije; miksaj na niskoj razini dok smjesa ne postane potpuno sjedinjena i glatka.

4. DIO: VRIJEME ZA TAMNU ČAROLIJU

  • Prvo otopi čokoladu na pari. Ulij ju u kalupe u obliku lubanje i drži u hladnjaku. Alternativno, kalupi u obliku šišmiša, duhova, nadgrobnih ploča ili bundeva djeluju jednako dobro!
  • Kad se cupcakesi ohlade, izreži sredinu vadicom za kolače ili jabuke.
  • Kremu od kupina ulij u sve cupcakese i vrati izrezane poklopce.
  • Maslac kremu podijeli na 2 dijela. U prvu polovicu dodaj 4 žlice kakaa u prahu i izmiksaj; zatim dodaj 2 žlice u drugu polovicu i izmiksaj.
  • Dodaj obje kreme od maslaca u vrećicu s otvorenim zvjezdastim nastavkom. Naizmjenično mijenjajte dvije kreme od maslaca kada puniš vrećicu kako bi dobila efekt vrtloga.
  • Nanesi kremu od maslaca na kolače. Ukrasite čokoladnim lubanjama i svježim kupinama.

Horror keksići s maslacem od kikirikija

Ovi keksići užasa toliko su ukusni da će ti se koža ježiti od oduševljenja. Uroni zubima u bogate čokoladne keksiće obogaćene mekanom karamelom od maslaca od kikirikija.

SASTOJCI:

Za tijesto za kekse

  • ½ šalice mljevenih badema
  • 2 žlice kokosovog šećera
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 4 žlice maslaca od kikirikija
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • ¼ žličice morske soli
  • 50 g čokoladnih komadića (za vegansku opciju probajte one bez mliječnih proizvoda!)

Za karamel od maslaca od kikirikija

  • 2 žlice maslaca od kikirikija
  • 4 žlice čistog javorovog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ½ žličice morske soli

Za čokoladni preljev

  • 300 g čokolade bez mliječnih proizvoda
  • 1 žličica kokosovog ulja

Vrijeme pripreme: 25 minuta  |  Vrijeme hlađenja: 20 minuta  |  Ukupno vrijeme: 45 minuta  |  Procija: 12 

UPUTE:


1. DIO:ČOKOLADNI PRELJEV

  • Pleh za muffine obložiti kalupima za kolače.
  • Na pari otopiti čokoladu.
  • Ulij 1 žlicu otopljene čokolade u svaki kalup za pecivo. Pusti da odstoji nekoliko minuta, a zatim ga spremi u zamrzivač na 15-ak minuta. Preostalu čokoladu sačuvaj za kasnije.

2. DIO: TIJESTO ZA KEKSIĆE

  • Pomiješaj mljevene bademe, maslac od kikirikija, javorov sirup, kokosov šećer, ekstrakt vanilije i morsku sol u multipraktiku dok ne dobiješ tijesto.
  • Ulij tijesto u zdjelu. Dodaj komadiće čokolade i umijesi tijesto.
  • Podijeli tijesto na 12 diskova i svaki disk stavi u podlogu za kolače na sloj čokolade. Oko rubova ostavi mjesta za čokoladni premaz.

3. DIO: KARAMELA OD MASLACA OD KIKIRIKIJA

  • U zdjeli umuti maslac od kikirikija, javorov sirup, ekstrakt vanilije i sol dok smjesa ne postane glatka. Dodaj jednu čajnu žličicu karamele s maslacem od kikirikija na vrh svake mješavine tijesta za keksiće.

4. DIO: ZAVRŠNI DIO

  • Ostatak otopljene čokolade prelij preko svakog kalupa za kolačiće i ostavi u zamrzivaču najmanje 10 minuta.

Hrskave poslastice bez glutena u obliku mumije

Imate prijatelje s djecom koji dolaze za sat vremena i želite ih počastiti zastrašujućom poslasticom? Ovi ukusni rižini hrskavci oduševit će svakog gosta – živog ili mrtvog!

SASTOJCI:

Za hrskavu rižinu poslasticu

  • 3 žlice veganskog maslaca
  • 280 grama veganskog marshmallowa
  • 6 šalica hrskavih rižinih pahuljica
  • 450 grama veganske glazure
  • Jestive oči

Za izradu jestivih očiju

  • Crna boja ili kakao prah

Vrijeme pripreme: 15 minuta  |  Vrijeme pečenja: 20 minuta  |  Vrijeme hlađenja: 5 minuta  |  Ukupno vrijeme: 40 minuta

UPUTE:


1. DIO: HRSKAVA RIŽINA POSLASTICA

  • Na laganoj vatri otopiti veganski maslac u velikom loncu.
  • Dodaj veganski marshmallows i nastavi miješati dok se sve ne otopi i sjedini (oko 15 minuta).
  • Skloni lonac s vatre i umiješaj hrskave rižine pahuljice.
  • Pleh 13×9 obloži papirom za pečenje.
  • Silikonskom lopaticom rasporedi smjesu marshmallowa i riže na pladanj.
  • Ohladi smjesu 5 minuta.
  • Izreži ih na pravokutnike – koliko god velike ili male želiš da tvoje mumije izgledaju!

2. DIO: DEKORACIJA

  • Nanesi vegansku glazuru na hrskave poslastice od riže.
  • Nanesi malo glazure, tako da podsjeća na tkaninu.
  • Dodaj jestive oči i gotova si!
  • Ako želiš zdraviju verziju jestivih očiju, slijedi dio 3.

3. DIO: JESTIVE OČI 

  • Pomiješaj kakao prah ili crnu prehrambenu boju u vegansku glazuru da postane crna.
  • Nakapaj dvije kapi neobojene glazure na svaku poslasticu.
  • Stavite dvije manje kapi crne glazure na vrh.

Veganske čokoladne medene pločice

Hrskave i užasno ukusne, naše veganske medene pločice natjerat će te polizati prste. Ova poslastica prelivena čokoladom topi se u ustima – a savršena je i za ''trick or treat''!


SASTOJCI:

  • 170 g šećera
  • 100 g zlatnog sirupa
  • 50 ml vode
  • 1½ žličice sode bikarbone
  • 160 g veganske čokolade

Vrijeme pripreme: 35 minuta  |  Vrijeme pečenja: 2 sata| Ukupno vrijeme: 2 h 35 minuta |  Porcije: 10

UPUTE:


1. DIO: MEDENE PLOČICE

  • Provjeri jesu li svi sastojci izmjereni i oprema spremna jer moraš brzo raditi sa smjesom. Za štangice su ti potrebni silikonski kalupi, ali možeš koristiti i pleh veličine 8×8 cm, ali ga obloži papirom za pečenje.
  • Također pripremi lonac, drvenu žlicu, termometar za slatkiše i pjenjaču.
  • U loncu pomiješaj vodu, šećer u prahu i zlatni sirup i stavi na grijanje srednje jačine.
  • Drvenom kuhačom miješaj dok se šećer ne rastopi.
  • Nakon toga više ne smiješ miješati jer bi se šećer mogao kristalizirati.
  • Pojačaj temperaturu na srednje jaku i stavi termometar za slatkiše u sirup. Smjesa se mora zagrijati na 149°C, što će trajati oko 15 minuta.
  • Kad se sirup zagrije na 149°C, makni ga s vatre i umiješaj sodu bikarbonu. Miješaj samo u jednom smjeru kako se smjesa ne bi ispuhala.
  • Budi oprezna; smjesa će biti jako vruća!
  • Smjesu ulij u silikonske kalupe (ili lim za pečenje) i ostavi smjesu da se stegne na sobnoj temperaturi 1-2 sata. Ne pomiči ju!
  • Kada se smjesa stegne, možeš ju izvaditi iz kalupa. Ako si koristila tepsiju, možeš smjesu rezati na štangice.

2. DIO: ČOKOLADA

  • Otopi svoju vegansku čokoladu na pari.
  • Umoči štangice u otopljenu čokoladu i stavi ih na rešetku za hlađenje.
  • Nakon što se čokolada na pločicama stegne, veganske čokoladne pločice su spremne.

3. DIO: ČUVANJE

  • Čuvaj ih u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi i trajat će nekoliko tjedana – ali kladimo se da nećeš moći odoljeti da ih pojedeš puno prije!

Veganski Halloween brownies 

Želiš unijeti malo čarolije u svoj dan? Ovi zabavni i jednostavni veganski kolačići zarobit će tvoja osjetila i ukrasti ti srce. Savršeno za grickanje dok gledaš klasik za Halloween!

SASTOJCI:

  • 1 smjesa tvoje omiljene mješavine za veganske kolačiće
  • 1 ½ šalice veganskih čokoladnih komadića
  • 1 šalica veganskog maslaca
  • 1/3 šalice zobenog mlijeka ili vrhnja od kokosa
  • 1 ¼ šalice domaće veganske kreme od maslaca (više informacija potraži u receptu za Skullcakes!) ili veganske glazure od vanilije

Vrijeme pripreme: 30 minuta |  Vrijeme pečenja: 12 minuta |  Ukupno vrijeme: 32 minuta |  Porcije: 10

UPUTE:


1. DIO: BROWNIES

  • Slijedi upute na kutiji i napravi kolačiće.
  • Pusti ih da se potpuno ohlade.
  • Pripremi lim za pečenje s papirom za pečenje i stavi ga u zamrzivač.

2. DIO: VEGANSKI GANACHE

  • Otopi veganski maslac u mikrovalnoj pećnici ili na pari.
  • Dodaj 1 šalicu veganskih čokoladnih komadića i miješaj dok se čokolada potpuno ne otopi u maslacu.
  • Dodaj zobeno mlijeko ili kokosovo vrhnje i miješaj dok se potpuno ne izmiješaju.
  • Izvadi lim za pečenje iz zamrzivača, a kolačiće iz hladnjaka.
  • Pažljivo stavi svaki brownie u čokoladni ganache pomoću vilice i potpuno ga premaži. Pusti da višak čokolade kapne natrag u zdjelu.
  • Stavi svaki brownie na papir za pečenje.
  • Ostavi obložene brownieje u zamrzivaču 10 minuta.
  • Upotrijebi kap veganske glazure od vanilije kako bi napravila "oko" uz rub svakog kolačića.
  • Otopi preostale komadiće čokolade. Žlicom ili čačkalicom nakapaj dizajn iz svojih omiljenih knjiga o napicima.
  • Ostavi u hladnjaku najmanje 10 minuta i posluži.

Tvoja nova omiljena poslastica za Halloween

Iako je super zabavno odjenuti se u mumiju ili vampira jednu večer, znamo da se sljedećeg jutra ipak želiš probuditi kao najblistavija i najzdravija. Ali to ne znači da neće biti slatkih poslastica!

Imamo savršenu kombinaciju zdravstvenih prednosti i fantastičnihokusa koji će ti pomoći da se osjećaš i izgledaš najbolje. Daj svojoj koži prekrasan sjaj s Glowing Skin bombonima s okusom limuna, ojačaj kosu i nokte s Hair Care bombonima, a svoje dobro stanje veličanstveno poboljšaj s Multivitamin bombonima.

Proizvodi za vas

LJEPOTA / ZDRAVLJE
-50%
Posebna cijena 29,99 €(225,97kn) Standardna cijena 59,99 €(452,02kn)
Pogledajte proizvod
DETOX I MRŠAVLJENJE
-67%
Posebna cijena 41,99 €(316,39kn) Standardna cijena 125,99 €(949,33kn)
Pogledajte proizvod