TUMMYTOX blogs.

Dijeta bez vježbanja? Nikako.

Svi znamo da za učinkovito mršavljenje i bolje raspoloženje nije dovoljna samo dobra dijeta. Naše tijelo je naime napravljeno za kretanje i svaki nas put iznova nagradi kada ga damo u pogon. Za tebe smo pripremili tjedni plan vježbanja. Učinci se naravno neće pokazati preko noći, ali ćeš vjerojatno u prvih deset dana osjetiti da su ti mišići čvršći, novu dozu energije, optimizma i samopouzdanja.  

image

Vježba Tabata

Tabata je intervalni trening kojeg već 15 godina upotrebljavaju sportaši. To je način treninga u kojem su interval vježbanja i interval odmora pažljivo određeni i moramo ih se pridržavati. Zbog svoje učinkovitosti je taj oblik treninga postao popularan i u rekreacijskim krugovima.

Japanski profesor Izumi Tabata je 1996. godine objavio istraživanje o visoko intenzivnom intervalnom treningu (kasnije imenovanog Tabata trening) koje je pokazalo iznimne rezultate. Da Tabata stvarno djeluje dokazuju i riječi poljskog trenera Lukasza Borta: “Tabata učinkovito ubrzava metabolizam: 100 % uloženi trud potrošit će cijelu zalihu glikogena koja je pohranjena u mišićima, zato će vaše tijelo još dugo vremena nakon tjelovježbe sagorijevati masnoće. Tabata je najbolji odabir ako je gubitak kilograma vaš prioritet!“ To znači da ćeš s pravilnom vježbom koristiti zalihe glukoze, na što će tijelo za gorivo početi koristiti masnoće.

Gdje i kako?

Još jedna od prednosti Tabate je ta da ju možeš izvoditi u svojoj dnevnoj sobi. Obavezna oprema je podloga za vježbanje/jogu, štoperica, utezi, ručnik, voda. Prije vježbe se naravno moraš dobro zagrijati.

Kako izgleda trening?

Trening je sastavljen iz 10 različitih vježbi, koje su podijeljene u 5 setova. Svaki set je sastavljen iz 2 vježbe. Svaka vježba traje 20 sekundi, zatim slijedi 10 sekundi odmora nakon čega nastavljaš s drugom vježbom. To ponoviš 4x. Set tako traje 4 minute. Nakon svakog seta si uzmeš 1 minutu za odmor i zatim nastaviš s novim setom vježbi. Trening ponovi 3x na tjedan.

Proizvodi za vas

DETOX I MRŠAVLJENJE
-33%
Posebna cijena 19,99 EUR Standardna cijena 29,99 EUR
Pogledajte proizvod