TUMMYTOX blogs.

Detox nakon Uskrsa

Uskrs je onaj praznik kada dobre hrane ima u izobilju i zbilja je teško reći ne brojnim poslasticama. Ali ne brini, nisi jedina koja ima ovakve dileme: "Što će se dogoditi ako jedan dan malo više pojedem?"

Svi znamo da kada krenemo uravnoteženo jesti, pametno je toga se držati, ali nije nikakav problem ako jedan dan to prekršiš, jer sve što trebaš je nakon toga napraviti dobar Detox! Mi ti otkrivamo kako...

image

Zbogom prerađena hrana i šećeri

Bilo bi dobro da barem nekoliko dana ili tjedana eliminiraš sljedeće namirnice kako bi postigla željeni učinak: bijelo brašno i proizvode u kojima se nalazi (kruh, tjestenine, deserti, pakirani proizvodi); bijeli šećer (nalazi se u slatkišima, bombonima, grickalicama, keksima, slatkim pićima, voćnim sokovima i mnogim drugim pakiranim proizvodima); mlijeko i mliječni proizvodi; kvasci (nalaze se uglavnom u kruhu, kolačima i pivu). Dobro je i smanjiti alkohol, kavu, gotove napitke, zapakiranu hranu.

Što više voća i povrća

Nakon praznika dobro je povećati dozu voća i povrća: imaju alkalizirajući učinak na tijelo, održavaju ga u ravnoteži i osiguravaju mu vitamine i minerale koji su mu potrebni.

Nikako bez proteina

Kada se odlučiš za detoksikaciju tijela, veoma je bitno osigurati dovoljan unos proteina. Zašto? Ako u tvojoj prehrani nedostaje proteina, tijelo počinje koristiti proteine koji se nalaze u jetri. Što znači da u prehranu moraš uključiti bijelo meso, ribu, jaja, grah i mahunarke.

Juhe su odlične za detox

Osim smoothie-a, možeš pripremiti tople juhe ili variva napravljene od sezonskog povrća, izvrsne za npr. večernji obrok. Osim povrća, možeš koristiti hranu bogatu hranjivim sastojcima, poput mahunarki, začiniti je zdravim mastima poput kokosovog i maslinovog ulja. Tako ćeš održati razinu šećera u krvi stabilnom i povećati razinu energije.

Ograniči unos ugljikohidrata

Ako se želiš riješiti kilogramčića koje si dobila za vrijeme uskršnjih praznika, potrebno je izbaciti što više ugljikohidrata iz prehrane. Znači ako već moraš pojesti malo tjestenine ili kruha, radije biraj zdravije punozrnate varijante.

Čišćenje tijela od toksina je "must"

Još jedno zlatno pravilo detoxa ili čišćenja tijela je izbaciti toksine iz tijela. Na tašte popij čašu tople vode s limunom ili ako želiš dodatni učinak za smanjivanje nadutosti, odaberi naš 3-u-1 Draining Drink!

Draining Drink je prirodni drenažni napitak s odličnim okusom jagode. Napravi ga u pola litre vode i popij tijekom jutra. Na taj način ćeš ostati hidrirana, a iz tijela ćeš izbaciti višak vode koji se nakupio zbog velike količine slane hrane i toksina.

Izbacivanjem viška vode ponovno će tvoj trbuščić biti ravan, a i prvi kilogrami će se početi topiti!

Proizvodi za vas

SMANJUJE VIŠAK VODE
-50%
Posebna cijena 29,99 EUR(225,97kn) Standardna cijena 59,99 EUR(452,02kn)
Pogledajte proizvod
smanjuje višak vode
-50%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 55,99 EUR(421,88kn)
Pogledajte proizvod