TUMMYTOX blogs.

Alge - čudo koje čisti tijelo i potiče mršavljenje

Alge u moru obično izbjegavamo jer nam se gade, ali zapravo su alge super zdrave i pomažu kod mršavljenja!

image

U tradicionalnoj kineskoj medicini, alge se koriste oko 5000 godina kao lijek za snižavanje krvnog tlaka i čišćenja krvi. Dokazani su pozitivni učinci algi na želudac i crijeva, kao i jačanje imunološkog sustava protiv virusa i bakterija. Mnogi stručnjaci čak smatraju da su alge ključne za iznimno nisku stopu raka dojke kod japanskih žena.

Alge su super izvor minerala

Prije svega, alge su ogroman izvor minerala: osim cinka i vitamina A, C, E i B12, alge sadrže i jod. To je osobito važno za dobar metabolizam hormona, a time i za vitku liniju i detoksikaciju tijela.

Alge nas čine mršavima

Obilje topivih vlakana u algama doprinose mršavljenju. Dodatni plus je i to da su gotovo bez masnoća, a bogate su proteinima. Njihov sadržaj proteina gotovo je isti kao u mahunarkama i jajima.

Kako nam alge pomažu da budemo zdrave i lijepe

Vrhunske zvijezde među algama su smeđa alga i Chlorella. One sadrže tvar fukoidan koja djeluje protiv upale i također štiti tijelo iznutra. Imaju i učinak detoksikacije i regeneriraju tijelo.

  • Chlorella - je mikroalga koja ima najveći sadržaj klorofila u usporedbi s ostalim biljkama. Zbog toga ih smatraju pravim čudom.
  • Smeđa alga - bogata je antioksidansima, proteinima, omega-3 masnim kiselinama, kalcijem, jodom i još mnogo toga. Smeđe alge jačaju imunološki sustav i potiču izlučivanje štetnih tvari, teških metala i kemikalija.

Detox kapsule

Mnogi od nas ne mogu konzumirati alge svaki dan, teško dođemo do njih ili ih jednostavno ne volimo. I upravo iz tog razloga smo razvili Detox kapsule koje u sebi sadrže 2 top alge za čišćenje organizma i mršavljenje – smeđu algu i chlorellu. I najbolje od svega je da imaju sasvim isti učinak kao da jedemo sirove alge. Priušti si najbolje iz prirode, očisti tijelo i potakni prirodno mršavljenje s detox kapsulama!

Preuzmi svoje detox kapsule sa super popustom ovdje »