TUMMYTOX blogs.

Kako očistiti tijelo u 7 dana

Što ti prvo padne na pamet kada čuješ riječ detox? Sigurno neke gadne juhe i zeleni napitci koje moraš piti sa štipaljkom na nosu. Da, naše bake su znale govoriti, sve što je zdravo nije fino. Ali detox (ili čišćenje tijela) ne mora biti mučenje.

Što kada bi ti rekle da je čišćenje tijela mačji kašalj ako poslušaš naših par savjeta. Da li bi se usudila probati? Čitaj dalje pa se odluči!

image

Do sada si već sigurno čula za riječ detox (jedino ako ne živiš pod staklenim zvonom). Sigurne smo da otprilike znaš što je to, ali možda nisi 100% sigurna kako to djeluje.

Detox je prirodan proces u kojem se tijelo čisti od toksina koji su se skupljali u tvom tijelu i na taj način smanjuje opterećenje vitalnih organa i osigurava bolje djelovanje cijelog organizma.

Kako u tijelu nastaju ti toksini, pitaš se. Pa zapravo sve što nas okružuje i sve što unosimo u tijelo može imati štetne posljedice za naše tijelo. Od nezdrave hrane, kozmetike i zagađenog zraka. I baš iz razloga što tijelo njima opterećujemo svaki dan, potrebno mu je čišćenje na svako toliko. Predlažemo ti da si barem dva puta godišnje uzmeš 7 dana i napraviš dobar detox tijela. Kako? Otkrivamo u nastavku!

Pripremi se mentalno


Nemoj se odmah uplašiti, detox nije neki bauk, ali malo odricanja je ipak potrebno. Zato je najbolje da se, prije nego kreneš u sve to, pripremiš mentalno za svaki izazov koji te može čekati. Zato čitaj dalje kako bi se mogla dobro pripremiti.

Što smiješ, što ne smiješ?


Znači detox je prije svega čišćenje tijela od nezdrave hrane. Što znači da ćeš se morati na tjedan dana oprostiti od kave, alkohola, slatkiša i junk fooda. Čini li se nemoguće odreći se kave? Ja te savršeno razumijem, imaš svu moju empatiju! Srećom postoji alternativa: Tummyccino, naša ukusna kava za mršavljenje Tummyccino.

Što moraš izbjegavati:

  • Alkohol i cigarete
  • Mlijeko i mliječne proizvode (najbolje da ih zamijeniš biljnim alternativama – naše najdraže je bademovo mlijeko!)
  • Kava
  • Ugljikohidrati (kruh, keksi, kolači, tjestenine, riža, ječmen, zob)
  • Suho voće

Što smiješ jesti:

  • Voće i povrće
  • Ribu, nemasno crveno meso, piletinu (bez kože)
  • Jaja
  • Grah, slanutak, leće
  • Oraščiće, sjemenke (bez soli i ne smiju biti pržene)
  • Čaj (zeleni, bijeli ili crni bez kofeina)

Započni jutro na pravi način


Ujutro pruži svom tijelu jedan dobar kick! Najbolji početak dana je da, odmah nakon što ustaneš, popiješ čašu tople vode ili još bolje toplog čaja. Naš Daily Kick je odličan za pokretanje metabolizma i tijela ujutro. Osim toga potaknut će čišćenje tijela i dati ti novu dozu energije.

Slobodno ga možeš koristiti kao zamjenu za kavu jer u sebi sadrži zeleni čaj (koji se posebno preporučuje za detox!) A ostali njegovi sastojci (kopriva, koromač, maslačak i crni kim) pomoći će ti da se riješiš nadutosti i započneš topiti masnoće. Ako to nije pun pogodak, onda ne znamo šta je.

Pij više vode


Popij barem 2 litre vode na dan. Voda pomaže da se toksini izluče iz tijela, a također i natrij koji može stvarati nadutost. Isto žeđ često zamijenimo za glad, zato gledaj da piješ prije i između jela.

Ovdje ti odlična pomoć može biti naš Draining Drink napitak. To je drenažni napitak koji potiče limfu na izlučivanje viška vode i toksina, a također čisti i jetru. Odličnog je okusa maline, napraviš ga u 0,5 litre vode i popiješ tijekom jutra. S tim ćeš već dosegnuti 1/4 optimalnog dnevnog unosa tekućine! Saznaj više: Draining Drink

Uključi probiotike u svoju svakodnevnu rutinu


Probiotici su živi mikroorganizmi koji podržavaju korisnu populaciju mikroba u našem tijelu i igraju važnu ulogu u podržavanju probave, reguliranju imunološkog sustava, štite nas od loših mikroba i stvaraju vitalne vitamine. Bez zdravog probavnog sustava naše tijelo ne može dobiti potrebne nutrijente. U njemu se nalaze milijuni bakterija, ali ako ne postoji ravnoteža između „dobrih“ i „loših“ bakterija, dolazi do ozbiljnih zdravstvenih problema, ali i do nakupljanja masnoća i promjena raspoloženja. 

Ali zahvaljujući probiotičkom napitku Bye Bye Bloat Drink i njegovom ekskluzivnom probiotičkom soju ​​ibSium® , moći ćeš podržati normalne funkcije probavnog sustava, ojačati crijevnu sluznicu i tako poboljšati svoje cjelokupno blagostanje. Za razliku od mnogih drugih koji se mogu naći na tržištu, ibSium® može preživjeti dok ne stigne u crijeva u količinama koje su se pokazale učinkovitima u kliničkim ispitivanjima i pruža maksimalnu korist za GI (gastrointestinalni) trakt.

U večernjim satima počasti se kraljevskim tretmanom

Svakodnevna masaža kože kružnim pokretima poboljšava cirkulaciju krvi i potiče detoksikaciju kože. Zašto ga ne biste kombinirali s upotrebom našeg vrlo učinkovitog Anticelulitnog losiona?

Naš anticelulitni losion bori se protiv masnoće iz 3 različita kuta zahvaljujući SymFit® 1617, klinički dokazanom sastojku koji povećava sagorijevanje masnoće, sprječava nakupljanje masti i usporava stvaranjenovih masnih stanica.

I jednadžba je ubrzo sastavljena: manje masnoće = poboljšana mikrocirkulacija, poboljšan transport hranjivih tvari unutar tijela, poboljšano izbacivanje toksina i smanjenicelulit!

Noć posveti potpunoj regeneraciji


Dobar i kvalitetan san svake noći (čitaj 8 sati sna!) je ključan za zdravlje tijela i prirodni sustav detoksikacije. Dobar san osigurava tvom mozgu da se reorganizira, a također se i tijelo čisti od toksina koji su se nakupili tijekom dana.

S našim Sleep Tight čajem postići ćeš maksimalnu regeneraciju tijela po noći. Njegovi super sastojci (korica od naranče, paprena metvica, limunska trava, matičnjak i hmelj) pomoći će tvom tijelu da se tijekom noći odmori, očisti te regenerira i pripremi na novi dan!

Onda? Kako ti se čini? Nije teško, zar ne :) Potrebno je samo 7 dana, tijelo će ti biti zahvalno, a ti ćeš odmah vidjeti promjene, bolje se osjećati i biti puna energije!

Proizvodi za vas

KAVA ZA SAGORIJEVANJE MASNOĆE
-40%
Posebna cijena 25,99 EUR(195,83kn) Standardna cijena 42,99 EUR(323,93kn)
Pogledajte proizvod
Detox i mršavljenje
-55%
Posebna cijena 35,99 EUR(271,18kn) Standardna cijena 79,99 EUR(602,72kn)
Pogledajte proizvod
SMANJUJE VIŠAK VODE
-55%
Posebna cijena 34,99 EUR(263,65kn) Standardna cijena 77,99 EUR(587,65kn)
Pogledajte proizvod
PROTIV CELULITA
Posebna cijena 19,99 EUR(150,62kn) As low as 13,99 EUR(105,41kn)
Pogledajte proizvod